Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Förvaltningsrätten har vänt - Dominics familj får sitt ombud

Nyheter · Publicerad 05:55, 30 apr 2010
I onsdagens tidning berättade Världen idag att Christer Johansson, pappa till åttaåriga omhändertagna Dominic, fick nej av Förvaltningsrätten på sitt förslag av offentligt biträde.
Men nu har rätten vänt och Ruby Harrold Claesson blivit hans ombud.


För snart ett år sedan tvångsomhändertogs åttaårige Dominic Johansson på Arlanda när familjen skulle åka till Indien. Sedan dess har föräldrarna stridit för att få pojken fri.
Den 23 april meddelande Förvaltningsrätten att man inte valde att gå med på Christer Johanssons val av juridiskt ombud. Rätten menade att det helt enkelt var för långt att avstånd mellan Ruby Harrold Claessson i Göteborg och Christer Johansson på Gotland.
Men i går vände Förvaltningsrätten tvärt och förordnade Ruby Harrold Claessson – som har hjälpt över 40 familjer att få sina barn tillbaka av socialtjänsten – till Christer Johanssons offentliga biträde.

– Vi fick meddelande av ombudet vi förordnat att han inte kunde fullgöra sitt uppdrag eftersom Christer Johansson inte ville ha med honom på mötena med socialtjänsten. Så det gick inte att hitta någon på Gotland, säger Anna Cederberg, Förvaltningsrättens handläggande i målet.

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se
Mer om fallet Dominic: Dominics föräldrar nekades biträde

Hyllningarna kom nämligen till slut, när sanningen segrade.

Samhällskrönika Fler och fler över hela världen, inklusive inuti Kina, lär nog komma att ställa frågor om vad det... tisdag 7/4 00:00

Systemet hänger ihop – men en dag ska det dömas

Ledare Skakningarna i coronapandemins spår fortsätter. Inte minst är det våra jobb och vår försörjning som... tisdag 7/4 00:00

Mediaprofil misstror Skolverket

Värdestrid. PJ Anders Linder, chefredaktör för samhällsmagasinet Axess, var en av dem som reagerade när... lördag 4/4 13:50

Kyrkan kan inte försvara den fria aborten

Ledare Grunden för den kristna inställningen i abortfrågan är den skapelsesyn och människosyn som... lördag 4/4 00:00