I min nöd ropade jag till Herren och Herren svarade mig och ställde mig på rymlig plats.
Psaltaren 118:5

Världen idag

Förvaltningsrätten har vänt - Dominics familj får sitt ombud

Nyheter · Publicerad 05:55, 30 apr 2010
I onsdagens tidning berättade Världen idag att Christer Johansson, pappa till åttaåriga omhändertagna Dominic, fick nej av Förvaltningsrätten på sitt förslag av offentligt biträde.
Men nu har rätten vänt och Ruby Harrold Claesson blivit hans ombud.


För snart ett år sedan tvångsomhändertogs åttaårige Dominic Johansson på Arlanda när familjen skulle åka till Indien. Sedan dess har föräldrarna stridit för att få pojken fri.
Den 23 april meddelande Förvaltningsrätten att man inte valde att gå med på Christer Johanssons val av juridiskt ombud. Rätten menade att det helt enkelt var för långt att avstånd mellan Ruby Harrold Claessson i Göteborg och Christer Johansson på Gotland.
Men i går vände Förvaltningsrätten tvärt och förordnade Ruby Harrold Claessson – som har hjälpt över 40 familjer att få sina barn tillbaka av socialtjänsten – till Christer Johanssons offentliga biträde.

– Vi fick meddelande av ombudet vi förordnat att han inte kunde fullgöra sitt uppdrag eftersom Christer Johansson inte ville ha med honom på mötena med socialtjänsten. Så det gick inte att hitta någon på Gotland, säger Anna Cederberg, Förvaltningsrättens handläggande i målet.

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se
Mer om fallet Dominic: Dominics föräldrar nekades biträde

Både principer och hänsyn behövs i migrationspolitiken

Ledare Många har berörts av medierapporteringen om treårige Tim som ska utvisas från sitt trygga... torsdag 23/9 00:10

”Allt fler vill prata om att ta sig ur gäng”

Kriminalitet. Samtalen som handlar om att man sitter fast i ett gäng och inte vet hur man ska ta sig ur har ökat... torsdag 23/9 10:50

Vilken föreställning har du om Gud?

Inför söndag Det finns många söndagar som bär namnet ”efter Trefaldighet”. Tjugofem stycken, faktiskt, men alla... torsdag 23/9 00:00

S-regeringen behöver läka relationen till Israel

Ledare Utrikesminister Ann Linde har äntligen haft kontakt med sin israeliske motpart, Yair Lapid. Det... torsdag 23/9 00:00

Ultraliberale Justin Trudeau får sitta kvar efter Kanadas val

Nyhetskommentar Kanadas närmast ultraliberala omvandling i mångfalds-, människovärdes- och familjefrågor kan...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier