Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Försvaret medger hemliga militära transporter på Estonia

Försvarsmakten genomförde fler transporter av försvarsmateriel på olycksfärjan Estonia än vad som tidigare varit känt. Det konstaterar Statens haverikommission efter att ha intervjuat företrädare för försvaret.

Nyheter · Publicerad 18:00, 23 dec 2022

Jonas Bäckstrand, ordförande för den pågående Estoniautredningen på Statens haverikommission (SHK), säger att kommissionen har ställt flera frågor till Försvarsmakten för att räta ut frågetecken som har funnits under de snart tre årtionden som har gått sedan olycksnatten den 28 september 1994.

En del av frågetecknen har rört transporter av försvarsmateriel ombord på Estonia. Försvarsmakten har tidigare uppgett att två sådana transporter har ägt rum, den 14 och 20 september samma år. Men nu konstaterar alltså SHK att försvaret genomförde fler sådana transporter.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10