Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Foto: Planned Parenthoods lobbyist Alisa Lapolt Snow väckte starka reaktioner i Floridas kongress när hon argumenterade mot livrädd

Försvar för spädbarnsmord chockar kongressledamöter

Ett barn som överlevt en abort ska få lämnas att dö. Det hävdade en företrädare för Planned Parenthood, USA:s ledande utförare av aborter, inför chockade ledamöter vid en hearing i kongressen i Florida.

Nyheter · Publicerad 14:30, 2 apr 2013

En lag som ska tvinga abortkliniker att försöka rädda livet på barn som lever efter genomförd abort diskuteras just nu i USA-delstaten Florida. Lagförslaget, som lades fram av republikanske kongressledamoten och akutläkaren Cary Pigman, ger barn som överlevt en abort samma rättigheter som alla andra barn.
Planned Parenthood, som driver mödravårds- och abortkliniker över hela USA, protesterar mot lagförslaget och när organisationens lobbyist Alisa Lapolt Snow svarade på frågor inför kongressen i Florida på tisdagen i förra veckan väckte hennes kommentarer starka reaktioner.

Enligt Snow har ett barn som föds på en abortklinik inte samma rättigheter som ett barn som föds på BB, eftersom barnet är oönskat. Att hjälpa ett barn som överlevt en abort är ett ingrepp i "en kvinnas möjlighet att fatta sina egna personliga medicinska beslut", hävdade Snow, inför häpna kongressledamöter.

Hearingen har fått spridning på nätet efter att The Weekly Standard lade ut ett videoklipp på en blogg. 

Republikanske kongressledamoten Jim Boyd följde upp Snows kommentarer med en fråga:
– Det är verkligen svårt för mig att ställa den här frågan, för jag har svårt att tro på vad jag hör. Om ett barn föds som ett resultat av en misslyckad abort, vad skulle Planned Parenthood vilja att det görs med det barnet när det kämpar för sitt liv?
Snow svarade:
– Vi menar att de beslut som ska tas bör lämnas till kvinnan, hennes familj och läkaren. Snow undvek sedan att ge något svar på en fråga om vad Planned Parenthoods läkare gör när ett barn lever efter en abort, men efter upprepade frågor svarade hon återigen att det bör beslutas av "patienten och vårdgivaren". Svaret följdes upp av ytterligare en fråga från republikanske ledamoten Jose Oliva:
- Jag menar att i det läget är det barnet som kämpar på operationsbänken som är patienten. Håller du inte med om det?
Då tappade Snow fattningen:
– Det är en mycket bra fråga. Jag vet inte hur jag ska svara på det.

Även ledamöter från Demokraterna reagerade starkt på Snows kommentarer. Ledamoten Mike Clelland, som förklarade att han varit för fri abort hela sitt liv, var tydligt upprörd och frågade hur Planned Parenthood kan invända mot att ett abortöverlevande barn förs till sjukhus.
Snow hävdade då att det finns "logistiska problem", eftersom en del abortkliniker ligger upp till en timme ifrån närmsta akutmottagning. Republikanske kongressledamoten Ross Spano sade att han blev illamående efter att ledamöterna fått ta del av detaljerade beskrivningar av vad som händer det barn som överlevt en abort, och tog mycket allvarligt på det:
– Om vi inte kan ta ställning för att försvara de mest sårbara, Gud förbjude var vi är och vart vi är på väg.

Family Research Council påpekar att president Barack Obama, som har starkt stöd av Planned Parenthood, tidigare, som senator i delstaten Illinois, tre gånger röstade emot ett liknande lagförslag, som skulle skydda barn som överlever aborter.

I Florida tillåts aborter fram till vecka 24, som anses vara livsduglighetsgränsen, trots flera exempel på barn som överlevt födslar vid den tidpunkten.
Planned Parenthood har för övrigt en slogan som lyder: Care. No matter what. (Ung: Omsorg. I alla lägen.) 

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00