Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Utvecklingen av akutmedicinen har gjort att många människor idag överlever hjärtstopp. Vissa av dessa berättar efteråt om en speciell slags upplevelse, där forskarna tycker sig se ett mönster.

Forskare undersökte nära döden-upplevelser

Utifrån en genomgång av vetenskapliga bevis gällande så kallade ”nära-döden-upplevelser”, presenterar en internationell grupp med forskare nu riktlinjer för vidare forskning i ämnet.

Dessutom rekommenderar de att man i stället ska kalla fenomenet för ”ihågkommen erfarenhet av död”.

Nyheter · Publicerad 07:00, 9 okt 2022

Enligt tidningen Jerusalem Post är forskarnas samstämmiga uttalande, som granskats av andra forskare och publicerats i den vetenskapliga tidskriften Annals of The New York Academy of Sciences, den första av sitt slag.

Författarna, som forskar inom olika medicinska fält och hör hemma vid olika universitet i flera länder, konstaterar att framsteg inom stamcellsforskning, neurovetenskap och återupplivnings-vetenskap har gett insikter i vad som händer med den mänskliga hjärnan i förhållande till döden.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10