Nyheter

Forskare oroas av uppgifter i hemlig Pfizer-rapport

En kanadensisk forskare larmar om att protein från covid-vaccin ansamlas i kroppens organ. Men enligt Läkemedelsverket gör sig kroppen så småningom av med dessa små mängder protein. Bilden visar en 12-årig flicka i Miami som får Pfizers vaccin. Foto: Marta Lavandier/AP/TT, Michel Euler/AP/TT
Foto: Michel Euler/AP/TT
Foto: Elaine Thompson/AP/TT
Foto: Elaine Thompson/AP//

Ny forskning visar att spikprotein från covid-vaccination går ut i blodet. Enligt en kanadensisk vaccinforskare är detta sannolikt förklaringen till rapporterade biverkningar som hjärtmuskelinflammation och blodproppar. Samtidigt visar en hemligstämplad Pfizer-rapport att spikprotein ackumuleras i kroppens organ. Men flera experter anser att vaccinforskaren misstolkar resultaten.– Immunsystemet ser till att kroppen gör sig av med det. Det ligger inte kvar och ger effekter i organen, säger Charlotta Bergquist, vaccinkoordinator på Läkemedelsverket till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

Förra veckan rapporterade Världen idag att fler unga än väntat har drabbats av hjärtmuskelinflammation, och i vissa fall hjärtsäcksinflammation, efter att ha fått mRNA-vaccin mot covid-19, som Pfizer/Biontech och Moderna.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS