Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Förlusttyngt Disney får ny vd – kan ifrågasätta hbtq-trend

Underhållningsjätten Walt Disney har visat upp växande ekonomiska förluster. Nu uttrycker röster i USA sin förhoppning om att en nygammal vd ska se ett samband mellan hbtq-lobbyism och att den stora traditionella familjepubliken sviker företaget.

Nyheter · Publicerad 13:00, 6 dec 2022

I ett pressmeddelande uppger företaget Walt Disney att vd:n Bob Chapek slutar sin tjänst och efterträds av sin företrädare Bob Iger, som var vd för Disney i 15 år innan sin avgång 2020.

Disney har vid flera tillfällen uppmärksammats och kritiserats för ”woke-inslag” i sina serier och filmer, vilket Världen idag tidigare berättat om. Några exempel är en kyss mellan ett homosexuellt par i filmen om Toy Story-karaktären Buzz Lightyear samt en transperson som ska köpa bindor i serien Baymax. Källor har avslöjat att Disney aktivt velat sprida hbtq-agenda via sina filmer.

Amerikanska medier har rapporterat om företaget Disneys hisnande ekonomiska miljardförluster under senare tid. Paul Chesser, chef för NLPC:s Corporate Integrity Project, är enligt Fox Business inne på att Disneys tydliga hbtq-agenda kan ha fått många människor med konservativ familjesyn att sluta gynna företaget.

Tidigare i år väckte Disney uppmärksamhet genom att kraftfullt markera mot delstaten Floridas förbud mot skolundervisning om hbtq för yngre barn. Bob Chapek lovade då att Disney skulle dra in ekonomiska donationer till politiker som stöttade lagen samt stötta organisationer som motsatte sig Floridas lag.

Bob Iger har inte på något sätt gjort sig känd för att göra motstånd mot hbtq-agendan – däremot anses han vara en man med sinne för affärer. Konservativa debattörer i USA uttrycker därmed sin förhoppning om att Iger ska se ett samband mellan Disneys ekonomiska förluster och att man skrämt bort sin stora publik med traditionell familjesyn genom att producera filmer med uppenbart hbtq-aktivistiskt innehåll.

Nygamle vd:n Iger har gått med på att leda Disney under de närmaste två åren och uppger för medier att han är ”extremt optimistisk” vad gäller företagets framtid.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Israels ambassadör oväntat kallad till möte med USA

Israel. I tisdags blev Israels USA-ambassadör med kort varsel kallad till ett möte med president Joe Bidens... lördag 25/3 20:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10