Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Förkunnare i USA vittnar om stor hunger efter Gud

Hundratals människor uppges ha gett liv till Jesus under Mario Murillos tältkampanj i Kalifornien. Samtidigt fortsätter ”Let us worship” att samla tusentals under sin lovsångsturné genom USA.

– Det finns en hunger jag aldrig sett förut och jag tror att den kommer att öka, säger lovsångsledaren Sean Feucht till CBN News.

Nyheter · Publicerad 15:00, 21 feb 2021

Lovsångsledaren Sean Feucht fortsätter att samla stora skaror under sin USA-turné ”Let us worship”, som går från stat till stat. På torsdagen kom han med sitt team till West Palm Beach i Florida, där han fick be med människor som ville bli fria från droger, sexuell bundenhet och pornografi.

”Guds barmhärtighet och kärlek var uppenbar när människor samlades på en parkeringsplats för att ta emot frälsning”, skriver CBN News.

Dagen därpå fortsatte lovprisningen, då ”hundratals kom tillbaka för att sjunga, dansa och ta emot den helige Ande i sina liv”.

På fredagskvällen höll Sean Feucht och hans familj på att bli inblandade i en bilolycka, då ett släpvagnsdäck flög av och träffade skåpbilen som han färdades i med sina barn. Den klarade sig dock utan några skador.

”… det syns inte en skråma på den. De var alla oskadda. Någon sorts änglar är med oss”, skrev Feucht på sociala medier.

”Vaknade så tacksam för era böner för min familj. Det är ett mirakel!! All ära och pris till Gud för beskydd i går kväll!!!”

Dagen efter skrev lovsångsledaren att hans barn tagit emot dopet i den helige Ande.

”Det här ögonblicket var värt allt! Det hände för hundratals barn i kväll”

Efter kampanjen i West Palm Beach fortsatte teamet till Miami.

Feucht startade sin utomhusturné ”Let us worship” i somras, när gudstjänster förbjöds inomhus, och han har hittills besökt omkring 60 städer. Eventet är både en form av protest och ett sätt att sprida väckelse.

Efter att ha utsatts för attacker, våld och dödshot har han tvingats hyra in extra säkerhetsvakter. Feucht har anklagats för att sprida covid-19 genom sina kampanjer och motståndet har ökat efter negativ rapportering i medier.

Ändå planerar lovsångsledaren att fortsätta under 2021.

– Vi ser tusentals samlas tillsammans i dessa städer utöver Amerika. Det finns en hunger jag aldrig sett förut och jag tror att den kommer att öka. Ingenting kan stoppa spridningen av ett ostoppbart gudsrike, säger han till CBN News.

Även förkunnaren Mario Murillo samlar mycket folk under sina tältkampanjer i Kalifornien. Nyligen höll han en tredagarskampanj i Bakersfield, som fick utökas till fem dagar, rapporterar Joy News.

Murillo vittnar om tecken, under och hundratals frälsningsbeslut. En knarklangare lämnade över sina droger och gav sitt liv till Jesus.

Mario Murillo skriver på sin blogg att han varnade folkmassan för att tjänst för Kristus innebär fullständig överlåtelse. Men det hindrade inte människor från att komma fram till altaret.

”Det tände en ännu större hunger för dem att bli frälsta. Kön med dem som väntade på att bli frälsta sträckte sig hela vägen ut, utanför tältet”, skriver han.

”Glädjen över sjukdom som blev helad kändes över hela tältet.”

Vi ser tusentals samlas tillsammans i dessa städer utöver Amerika. Det finns en hunger jag aldrig sett förut och jag tror att den kommer att öka.

Förvirrande när kristna ledare kallar muslimer ”trossyskon”

Ledare I ett pluralistiskt samhälle med en mångfald av religioner och livsåskådningar sida vid sida blir... lördag 13/8 00:00

Vårt aktiva ja och nej är avgörande nycklar i Guds rike

Ledare ”Ert ord ska vara ’ja’ eller ’nej’. Allt därutöver kommer från den onde” (Matt 5:37). Jesu ord är... fredag 12/8 00:00

Allt fler vårdas för covid på sjukhusen

Pandemin. Spridningen av covid-19 fortsätter öka och allt fler smittade patienter vårdas på sjukhusen. Det... söndag 14/8 08:00

KD vill att polisen dna-testar vid utlänningskontroller

Politik. KD vill återuppliva Reva-projektet med skärpta inre utlänningskontroller, säger partiledaren Ebba... lördag 13/8 17:00

V vill se ”svenska elpriser” – utmanar EU:s konkurrenslag

Energipolitik. Vänsterpartiet vill införa ett lägre pris för svenska elkonsumenter och behålla marknadspriset för... lördag 13/8 12:00

”Tack vare er har jag lärt känna Jesus”

Inför söndag När jag skriver detta är det mitt i semestern. Flera veckor av att få koppla av, uppleva saker,... torsdag 11/8 00:30

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Låt oss välsigna och hedra alla lärare

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Det här är sista söndagen innan skolan börjar. Sex–sjuåringarna, som ska börja skolan, undrar hur... lördag 13/8 00:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier