Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Förkunnare i USA vittnar om stor hunger efter Gud

Hundratals människor uppges ha gett liv till Jesus under Mario Murillos tältkampanj i Kalifornien. Samtidigt fortsätter ”Let us worship” att samla tusentals under sin lovsångsturné genom USA.

– Det finns en hunger jag aldrig sett förut och jag tror att den kommer att öka, säger lovsångsledaren Sean Feucht till CBN News.

Nyheter · Publicerad 15:00, 21 feb 2021

Lovsångsledaren Sean Feucht fortsätter att samla stora skaror under sin USA-turné ”Let us worship”, som går från stat till stat. På torsdagen kom han med sitt team till West Palm Beach i Florida, där han fick be med människor som ville bli fria från droger, sexuell bundenhet och pornografi.

”Guds barmhärtighet och kärlek var uppenbar när människor samlades på en parkeringsplats för att ta emot frälsning”, skriver CBN News.

Dagen därpå fortsatte lovprisningen, då ”hundratals kom tillbaka för att sjunga, dansa och ta emot den helige Ande i sina liv”.

På fredagskvällen höll Sean Feucht och hans familj på att bli inblandade i en bilolycka, då ett släpvagnsdäck flög av och träffade skåpbilen som han färdades i med sina barn. Den klarade sig dock utan några skador.

”… det syns inte en skråma på den. De var alla oskadda. Någon sorts änglar är med oss”, skrev Feucht på sociala medier.

”Vaknade så tacksam för era böner för min familj. Det är ett mirakel!! All ära och pris till Gud för beskydd i går kväll!!!”

Dagen efter skrev lovsångsledaren att hans barn tagit emot dopet i den helige Ande.

”Det här ögonblicket var värt allt! Det hände för hundratals barn i kväll”

Efter kampanjen i West Palm Beach fortsatte teamet till Miami.

Feucht startade sin utomhusturné ”Let us worship” i somras, när gudstjänster förbjöds inomhus, och han har hittills besökt omkring 60 städer. Eventet är både en form av protest och ett sätt att sprida väckelse.

Efter att ha utsatts för attacker, våld och dödshot har han tvingats hyra in extra säkerhetsvakter. Feucht har anklagats för att sprida covid-19 genom sina kampanjer och motståndet har ökat efter negativ rapportering i medier.

Ändå planerar lovsångsledaren att fortsätta under 2021.

– Vi ser tusentals samlas tillsammans i dessa städer utöver Amerika. Det finns en hunger jag aldrig sett förut och jag tror att den kommer att öka. Ingenting kan stoppa spridningen av ett ostoppbart gudsrike, säger han till CBN News.

Även förkunnaren Mario Murillo samlar mycket folk under sina tältkampanjer i Kalifornien. Nyligen höll han en tredagarskampanj i Bakersfield, som fick utökas till fem dagar, rapporterar Joy News.

Murillo vittnar om tecken, under och hundratals frälsningsbeslut. En knarklangare lämnade över sina droger och gav sitt liv till Jesus.

Mario Murillo skriver på sin blogg att han varnade folkmassan för att tjänst för Kristus innebär fullständig överlåtelse. Men det hindrade inte människor från att komma fram till altaret.

”Det tände en ännu större hunger för dem att bli frälsta. Kön med dem som väntade på att bli frälsta sträckte sig hela vägen ut, utanför tältet”, skriver han.

”Glädjen över sjukdom som blev helad kändes över hela tältet.”

Vi ser tusentals samlas tillsammans i dessa städer utöver Amerika. Det finns en hunger jag aldrig sett förut och jag tror att den kommer att öka.

Sydstatsbaptisterna tappade en halv miljoner medlemmar

USA. Medlemsantalet i USA:s största protestantiska samfund, de så kallade sydstatsbaptisterna, har nu... lördag 27/5 19:00

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Övergångsställen i regnbågsfärger restaureras inte

Hbtq. RFSL Uppsala är besvikna över att två bortnötta cykelövergångsställen i regnbågsfärger inte ska... lördag 27/5 16:00

Vattenfall sänker avgifter med miljardbelopp

Ekonomi. Vattenfall drar ned elnätsavgiften med i snitt 34 procent – motsvarande 1,1 miljarder kronor – från... lördag 27/5 13:00

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00