Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Företagare utmanar om judehat i Malmö

Socialdemokraterna i Malmö anklagas nu än en gång för att inte ta antisemitismen på tillräckligt allvar. ”Passivitet gentemot judarna blir en pluspoäng hos andra väljare”, menar företagaren Dan Olofsson som nyligen skänkt miljonbelopp för att stödja den judiska församlingen i Malmö.

Nyheter · Publicerad 08:07, 27 jun 2019

Företagsledarna Dan Olofsson och Lennart Bleecher berättade nyligen att man skänker 40 miljoner till den judiska församlingen i Malmö, bland annat för att stärka säkerheten för den utsatta judiska minoriteten.

Hatet och attackerna mot judar i Malmö har de senaste åren blivit kända i stora delar av världen. I samband med gåvan satte också välgörarna press på politikerna i Malmö och då inte minst S som man menar gjort alldeles för lite för att ta itu med antisemitismen under lång tid.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....