Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Föreläsare vittnade om hur de övergav tidigare hbtq-livsstil

En svensk och en amerikan, som båda lämnat en homosexuell livsstil bakom sig, föreläste i helgen utanför Gränna. Deras budskap var tydligt: samkönat sex går att välja bort till förmån för ett nytt liv i gemenskap med Jesus.

Nyheter · Publicerad 11:00, 9 sep 2022

Som Världen idag rapporterat tidigare mötte evenemanget ”HBTQ – kan man välja?” en del motstånd efter att det först blivit annonserat, men kunde trots allt hållas på en plats norr om Gränna, där Världen idag var på plats.

Evenemanget gick lugnt till, förutom då ett par, som närvarade under en del av lördagen, plötsligt lämnade lokalen samtidigt som den ena ropade ”Mördare!”, varpå dörren slängdes igen.

Kurdisk-svensken Samuel Jacobson var först ut med att ge sin berättelse på fredagskvällen. Han berättade om hur han växte upp i ett land präglat av krig, i irakiska Kurdistan, där han bar på en ständig rädsla att förlora sin mamma. Samtidigt var han en högpresterande elev i skolan och tog sin muslimska tro på stort allvar.

– Jag kände hela tiden att jag var bättre än alla andra. Jag läste Koranen, gick till moskén och fastade under Ramadan, sade Jacobson.

I tonåren upptäckte han att han var attraherad av män, vilket han började leva ut, samtidigt som han tänkte att det var något tillfälligt och att han senare skulle gifta sig med en kvinna.

Efter att hans familj flytt till Sverige, började han besöka gayklubbar, och nappade på erbjudande om sex mot betalning. Samtidigt dolde han sin homosexualitet för familjen, och började må dåligt.

Som 27-åring flyttade Jacobson till USA där han blev en framgångsrik fastighetsmäklare och fortsatte leva ut sin homosexualitet. Efter att det nya livet först känts spännande, beskriver han hur ångest och depression återkom.

När en släkting och nära vän till honom, som kommit till tro på Jesus och berättat om detta, förklarade att samkönat sex är en synd enligt Bibeln, blev han först rasande. Sedan valde han ändå att be Gud visa honom sanningen.

Efter vad Jacobson beskriver som tre dagars strid i tanken, vaknade han en dag och var övertygad om att samkönat sex är en synd.

– Jag gick ner på knä. Jag grät. Jag var väldigt rädd. Jag hade så många frågor och inga svar, berättade han.

Resultatet blev dock att han fick uppleva en sådan kärlek från Gud att han sedan i stället grät av lycka under flera månader.

I dag arbetar han som busschaufför i Sverige och vittnar om Jesus både för sina kollegor och på stan, och har fått vara med och leda flera människor till tro.

– Du och jag är inte våra sexuella lustar och drifter. När du har smakat på den sanna friheten kommer du gladeligen lämna allt som kan separera dig från Jesus, sade Samuel Jacobson.

I en uppföljande artikel kommer Världen idag även att berätta om vad den amerikanske föreläsaren delade.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00