Nyheter

”Förbön och samtal är en mänsklig rättighet”

Jacob Rudenstrand är generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen. I ett inlägg på Facebook noterar han att regeringen har bett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhälles frågor ta fram mer kunskap om unga hbtq-personers utsatthet för så kallad omvändelseterapi.

Europeiska evangeliska alliansen (EEA) anser att förbön, rådgivning och själavård är en viktig del av religionsfriheten och yttrandefriheten. En eventuell lagstiftning får inte inskränka detta mer än nödvändigt.– Eventuella inskränkningar måste vara tydligt begränsade till vad som verkligen behövs för att förhindra uppenbar skada, menar Julia Doxat-Purser, samordnare för religionsfrihetsfrågor på EEA.

Publicerad Uppdaterad

Julia Doxat-Purser är samordnare för religionsfrihetsfrågor på Europeiska Evangeliska Alliansen (EEA). Hon anser att begreppet ”konverteringsterapi” inte har definierats tydligt och rättvist. Berättelser om fruktansvärda och kränkande metoder används för att rättfärdiga ett förbud mot all form av stöd till människor som är bekymrade över sin sexualitet, konstaterar Doxat-Purser i ett mejl till Världen idag. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS