Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Lukas Berggren Foto: Världen idag

Förändringar i tidningsledningen

Styrelsen för Världen idag har beslutat om förändringar i ledningen för tidningen. Till chefredaktör har utsetts Lukas Berggren.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 mar 2011

Lukas Berggren, har varit kommunikatör på Världen idag sedan oktober förra året, men mer känd som samordnare på Svenska Evangeliska Alliansen, SEA, där han har arbetat sedan 2007.
– Vi lever i en tid av stark sekularisering, där kristen tro och kristna värden ständigt ifrågasätts. Därför är behovet av en tydlig kristen mediaröst som står för klassisk kristen tro stort, säger den nytillträdde chefredaktören.

Lukas Berggren, 32, vill att Världen idag ska förmedla hopp till människor.
– Jag är förväntansfull inför uppgiften och går in i den med en längtan att tillsammans med Världen idags duktiga medarbetare utveckla tidningen och göra den kristna rösten än mer tydlig, saklig och varm, säger han.

Ansvarig utgivare blir styrelsens ordförande Ulf Ekman.
– Världen idag har varit ett betydelsefullt redskap som kommer att bli allt viktigare i framtiden. Andlig och teologisk fördjupning och skärpa, mod att gå emot strömmen och ljus över och svar på viktiga frågor i tiden kommer att göra tidningen till en välsignelse för många, säger Ulf Ekman.

I samband med förändringen lämnar Felicia Svaeren tidningen.
– Vi är tacksamma över att Felicia på ett skickligt och målmedvetet sätt har lagt grunden för en fortsatt utveckling av tidningens redaktionella arbete, säger Crister Renkel, tf VD för Världen idag.

varldenidag.se
webbredaktionen@varldenidag.se

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00