Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

För Marianne och Sören Eklöf var det ingen tvekan om att ta hand om sin son Sebastian, till vänster i bild. Foto: Privat

Förälder: Sorglig utveckling med utsortering

Sören och Marianne Eklöfs son Sebastian är i dag vuxen och genom åren har de ofta stött på fördomar och okunskap om vad det innebär att ha ett barn med Downs syndrom. – Ibland brukar jag säga att det inte är Sebastian som har en kromosom för mycket, det är nog jag som har en kromosom för lite, säger Sören Eklöf.

Nyheter · Publicerad 14:01, 4 dec 2019

När Sören och Marianne Eklöfs son skulle komma till världen fanns ingen fosterdiagnostik som i förväg kunde visa på att barnet skulle ha Downs. Omedelbart efter förlossningen kom en sköterska fram till Sören.

– Hon sade: ”Ni behöver inte ta med er pojken hem om ni inte vill, vi kan ta hand om honom och ge honom vård genom samhället.” ”Vad är det du säger?” svarade jag. ”Det är ju min son, självklart ska han följa med oss hem.”

De har mötts av påståenden att deras barn aldrig skulle kunna leva ett normalt liv, inte skulle klara av skolan eller kunna bli självständig. Allt detta har visat sig vara fel.

– Han bor nu i en egen lägenhet med boendestöd och arbetar på en mataffär, och trivs alldeles utmärkt.

Sören Eklöf tycker att resonemang om vad ett mänskligt liv kostar känns obehagliga och ifrågasätter den allt mer avancerade fosterdiagnostiken.

– Om det här fortsätter, så föds snart inga barn med Downs syndrom i Sverige. Det är en sorglig och oroväckande utveckling.

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Nytt franskt styre ska presenteras på onsdag

Frankrikes regering avgår, meddelar det franska presidentämbetet i ett uttalande. Ersättare till... fredag 3/7 18:00

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Ungkrönika Ungkrönika. Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en... lördag 4/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda