Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Folkungakyrkan öppnar för hemlösa när Clara stängs

Folkungakyrkan på Södermalm i Stockholm tar tillfälligt emot de hemlösa som skulle ha sovit i S:ta Clara kyrka, när härbärget där tvingats stänga. Samtidigt hoppas Clara kyrka att man ska hitta en lösning som gör det möjligt att fortsätta bedriva nattöppen kyrka i de egna lokalerna.

Nyheter · Publicerad 16:00, 17 jan 2022

På måndagen flyttade S:ta Claras natthärbärge tillfälligt till EFK-församlingen Folkungakyrkans lokaler på Södermalm. Under de två närmaste veckorna får de hemlösa tak över huvudet där i stället.

När Folkungakyrkan nåddes av beskedet att Clara kyrka akut var tvungen att stänga sitt natthärbärge var det en självklarhet för församlingen att erbjuda sin hjälp. De båda kyrkorna samarbetar redan diakonalt. Bland annat deltar ett team från Folkungakyrkan i S:ta Claras evangelisation och matutdelning på Medborgarplatsen en fredag varje månad.

– Det vi gjorde omedelbart var att vi kontaktade vårt försäkringsbolag gällande i första hand tre nätter för att kunna hjälpa, och vi fick klartecken, säger Christer Roshamn, pastor och föreståndare i Folkungakyrkan till P4 Stockholm.

Båda parter hoppas dock på en lösning som gör det möjligt för S:ta Clara att fortsätta bedriva verksamheten i sina egna lokaler.

– Självklart vill de kunna fortsätta vara i sina lokaler och det är ju också vad vi hoppas på. Det har ju varit en plats för utsatta människor i tio års tid, konstaterar Roshamn.

Fem råd till oss som inte är ”superevangelister”

Predikningar i katedralen. I dag inleds den långa raden av trefaldighetssöndagar – de landar först några veckor före första... lördag 3/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10