Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.
2 Petrusbrevet 3:8

Världen idag

FN-resolution belyser Israels tillkomst som en ”katastrof”

En majoritet av FN:s generalförsamling anser att palestiniernas uppfattning om att man ”fördrivits” från mark som tillhör Israel bör högtidlighållas. I praktiken innebär det att staten Israels tillkomst ses som en katastrof.

– Försök föreställa dig att det internationella samfundet firar ditt lands självständighetsdag genom att kalla det en katastrof, säger Israels FN-ambassadör Gilad Erdan.

Nyheter · Publicerad 12:53, 2 dec 2022

I onsdags röstade FN:s generalförsamling ja till en resolution om att högtidlighålla 75-årsminnet av att palestinierna, enligt deras egen uppfattning, ”fördrevs” i samband med kriget 1948. Nakba, ett arabiskt ord för katastrof, är den palestinska termen för staten Israels tillblivande.

Israels FN-ambassadör Gilad Erdan påpekar att det enda syftet med denna resolution är att lägga all skuld på Israel samtidigt som palestinierna befrias från allt ansvar. Han påpekar att minnet av ”nakba” är tänkt att äga rum i nära anslutning till att Israel, den 14 maj 2023, firar 75 år som stat.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Kristna friskolerådet: Skolrapport gav felaktig bild

Utbildning. Skolinspektionen gav i sin årsrapport uttryck för brister på konfessionella friskolor. ”Synnerligen... torsdag 23/3 18:00

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00