Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kristdemokraterna hoppas att flygningen ska kunna bli verklighet i slutet av året. Syftet med aktionen är att kämpa mot en ökande antisemitism samtidigt som man vill sprida allsidig information om verkligheten i Israel. Foto: Scanpix

Flight to Israel efter Ship to Gaza

Som en motreaktion till Ship to Gaza har nu några kristdemokrater tagit initiativ till ”Ett stöd- och solidaritetsflyg för Israel”.- Ship to Gaza och dess beskrivning av verkligheten får inte stå oemotsagd, säger Katarina Gustavsson (KD).

Nyheter · Publicerad 08:32, 22 jul 2011

En grupp som kallar sig Kristdemokratiskt nätverk för Israel har nu börjat arbetet med att arrangera en stödflygning till Israel senare i år. Man vill samla Israelvänner från olika delar av världen för att flyga till Israel och bland annat överlämna ”leksaker och kläder till barn i Israel som är föräldralösa och som i olika sammanhang mist sina föräldrar, inte minst i de blodiga terrordåd som förekommit av palestinska terrorister mot oskyldiga israeler”, skriver man i ett pressmeddelande.

Kommun- och landstingspolitikern Katarina Gustavsson, själv född och uppvuxen i Israel, menar att Ship to Gaza spridit ensidig information om förhållandena i regionen. Hon betonar att gruppen inte är emot någon, men att man vill visa sitt stöd för demokratin Israel.

– Förhoppningsvis kan flygningen bli av i slutet av året. Det här handlar om att kämpa mot den ökande antisemitismen och sprida allsidig information. Många israeler lever i en fruktansvärd vardag med ständiga attacker. Israel kämpar för sin existens och det finns sällan någon rimlighet i den massiva kritik landet får, anser hon.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...