Jesus såg på dem och sade: ”För människor är det omöjligt, men inte för Gud. För Gud är allting möjligt.”
Markus 10:27

Världen idag

Stefan Löfven (S). Foto: Henrik Montgomery/TT

Flickors situation något Löfven ”avser ta upp”

Efter Love Nepals rapporter har Birgitta Ohlsson (L) frågat Stefan Löfven hur han tänker förmå Indiens premiärminister att agera mot sexslaveriet. Statsministern pressekreterare säger till Expressen att Löfven avser ta upp frågan.

Nyheter · Publicerad 15:10, 10 feb 2016

Världen idag har tidigare berättat om den stora uppmärksamhet organisationen Love Nepal fått i svensk media den senaste tiden. Bara Expressens artikel om arbetet med att rädda flickor i Nepal och Indien ur misär och prostitution har delats över 40 000 gånger.

Liberalernas Birgitta Ohlsson har i en skriftlig fråga i riksdagen utgått från Love Nepals berättelser och undrat hur Löfven, som den här veckan reser till Indien, ska adressera frågan om sexslaveri bland flickor.

I en intervju med Expressen säger Birgitta Ohlsson: 

"LoveNepal gör ett fantastiskt arbete. Var så god, här har du feministisk utrikespolitik i praktiken, Löfven. Det vore väldigt ynkligt om den här frågan inte togs upp. Jag tror att det är jätteviktigt att maktens män och kvinnor, som sitter allra högst upp, tar de här frågorna på väldigt, väldigt stort allvar. Det är då det kan bli verklig förändring och jag tror att svenska folket förväntar sig att Löfven agerar."

Till tidningen säger också Stefan Löfvens pressekreterare Anne Ekberg, att frågan om kvinnors rättigheter kommer att lyftas under besöket i Indien.

– Kvinnors och flickors situation och rättigheter är något som statsministern avser ta upp under sitt besök i Indien.

Den skriftliga frågan har enligt riksdagens webbplats lämnats över till utrikesminister Margot Wallström, men i skrivande stund ännu inte besvarats.

I söndags medverkade Mikael Alfvén från Love Nepal i Sveriges radios program Karlavagnen med Stina Wollter som programledare. Medverkan fick stor respons.

"Är så tacksam till massor av människor som hört/ hör av sig efter radioprogrammet igår kväll. Stina Wollter är en fantastisk människa som brinner för att vara en röst för de som lider och har det tufft", skrev Mikael Alfvén på sin Facebooksida efter programmet. ​

Åklagare: Koranbränning inte hets mot folkgrupp

Brott. Den högerextreme politikern Rasmus Paludan polisanmäldes efter att ha bränt en koran utanför... måndag 27/3 21:00

Positivt om Israels regering lyssnar in legitim kritik

Ledare De senaste veckorna har omfattande demonstrationer hållits i Israel mot den nya... tisdag 28/3 00:10

Det är normalt att ropa ut i nöd

Bönekrönika ”Under sin tid här i köttet ropade han högt under tårar när han bad och vädjade till den som kunde... tisdag 28/3 00:00