Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Flera nyårskonferenser och nyårsläger ställs in

New Wines nyårskonferens, SAU:s nyårsläger, Kriks nyårsläger och ungdomskonferensen Unite ställs alla in på grund av coronarestriktionerna. Däremot kommer PTL Ministries nyårskonferens i Arken Värnamo att gå av stapeln som planerat.

– Folk är oerhört tacksamma att vi inte ställt in, säger produktionsledaren Mikael Järlestrand till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 16:00, 28 dec 2021

De senaste restriktionerna från regeringen och Folk­hälso­myndigheten har slagit hårt mot kristna konferenser och läger som var planerade att äga rum under den kommande nyårshelgen. För att samlingar inomhus med fler än 500 personer ska få ägra rum krävs att det är ett visst avstånd mellan deltagarna, även om de har vaccinpass.

Ungdomskonferensen Unite 22 var tänkt att arrangeras hos flera pingstförsamlingar runt om i landet samt i sydafrikanska Kapstaden, men nu blir det inte så.

”Under hela processen har vi gått på myndigheternas rekommendationer och smittskyddsåtgärder. Vi väljer därmed att ställa in vår nyårsfestival för att bidra till att inte sprida smittan vidare och öka belastningen för sjukvården”, skriver arrangören på theunitefestival.com.

New Wines planerade nyårskonferens för unga vuxna i Opalkyrkan i Göteborg har också ställts in.

”Vi tror att det är rätt val utifrån hur det ser ut med restriktioner och rekommendationer i vårt land”, skriver New Wine på sin webbsajt.

Folkhälsomyndighetens nuvarande avrådan från cuper och läger för unga gör att även Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU) ställer in sitt planerade nyårsläger på Gullbrannagården.

”Vi sörjer att återigen behöva ställa in ett arrangemang”, skriver SAU på sin webbsajt.

Av samma anledning har Kristen idrottskontakt (Krik) beslutat att blåsa av nyårslägret Explore som var tänkt att äga rum i Falun.

”Detta beslut kommer som en stor besvikelse för oss alla. Vi är framför allt ledsna för alla ungdomar som sett fram emot lägret”, skriver Krik på sin webbsajt.

PTL Ministries nyårskonferens i Arken Värnamo kommer dock att bli av med Tommy Lilja och Karin Wennerlöf Lilja som värdpar under temat ”Kärleken som grund”.

– Vi har hela tiden haft inställningen att vi ska genomföra detta, säger Mikael Järlestrand.

Samuel Ljungblahd, Michael Jeff Johnsson, Daniel Alm, Carl-Gustaf Severin och Pelle Hörnmark är några av de välkända gäster som medverkar.

PTL Ministries hade redan innan de senaste restriktionerna planerat att använda sig av alternativa smittskyddsåtgärder i stället för vaccinbevis. Konferensen, vars 225 platser är fullbokade, kan följas via Kanal 10.

– Vi har märkt upp platser där besökarna sitter två och två med avstånd till andra sällskap. Nyårssupén kommer att serveras i tre olika rum där man också sitter två och två med en meters avstånd mellan sällskapen, berättar Mikael Järlestrand.

– Folk är oerhört tacksamma att vi inte ställt in, avslutar han.

Folk är oerhört tacksamma att vi inte ställt in.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00