Salig är var och en som vördar Herren och vandrar på hans vägar. Du får njuta frukten av dina händers verk. Salig är du, det går dig väl!
Psaltaren 128:1–2

Världen idag

Flera länder och ledare sluter upp bakom Israel

Samtidigt som antisemitismen ökar och institutioner som FN ensidigt kritiserar Israel, finns länder som tar ställning för Israels rätt att försvara sig och kristna som manar till bön om fred.

”Israel har full rätt att skydda sitt suveräna territorium”, skriver Slovakiens beslutande församling.

Nyheter · Publicerad 12:55, 17 maj 2021

”Som varje stat har Israel rätt och skyldighet att skydda sitt folk mot över 2 000 raketer från Hamas ämnade för civila”, skriver Kosovo bland annat i ett officiellt uttalande om situationen.

Israels officiella Twitterkonto gick i helgen ut och riktade ett tack till de länder som man nu upplever stödjer landet i kampen mot Hamas. Där fanns inga nordiska länder med.

Slovakiens beslutande församling har i ett ställningstagande fördömt attackerna mot Israel.

”Israel har full rätt att skydda sitt suveräna territorium, sina gränser och sina civila samt vidta lämpliga åtgärder för att skydda sitt territorium”, skriver man bland annat.

I Österrike valde förbundskanslern Sebastian Kurz att i helgen hissa den israeliska flaggan på den byggnad där han har sitt kontor.

Tusentals kristna runt om i världen bad i helgen för situationen i Israel efter att evangelikala ledare utnämnt söndagen till en global bönedag för fred och säkerhet i Mellanöstern.

Och kristna ledare i både Sverige och i andra länder har på sociala medier tydligt deklarerat sitt stöd till Israels rätt att existera och att skydda sin befolkning.

”Jag har många vänner som bor i Israel, både araber och judar, så vi är mycket bekymrade över situationen där. Människor har dödats, familjer fyllda av rädsla sitter i skyddsrum och de behöver våra böner. Som vi befalls av Skriften, låt oss ’be om fred i Jerusalem’”, skriver pastorn Franklin Graham på Twitter.

Det är dags att vi omvänder oss i frågan om samboskap

Ledare Som protestanter berömmer vi oss av det reformatoriska arvet. ”Reformation” kommer av latinets... onsdag 20/10 00:10

Mördade ledamoten stod för brittisk kristen aktivism

Nyhetskommentar Den konservative brittiske parlamentsledamoten sir David Amess, 69 år, som nyligen mördades av en... onsdag 20/10 00:00

Kravet: En miljon dollar för varje kidnappad

Haiti. Kidnapparna begär lösesummor för de missionärer som försvann i Haiti i helgen, rapporterarThe Wall... onsdag 20/10 17:00

Olyckan påminde mig om hur skört livet är.

Ungkrönika För några veckor sedan satt jag, min fru Ella och vår dotter Melinda, 1,5 år, i bilen på väg till... onsdag 20/10 00:10

Arbete kan faktiskt vara en form av tillbedjan!

Arbetslivskrönika Jag är inte kunnig i Bibelns grundspråk. Min äldste son, John-Christian, som är teologie doktor, är... onsdag 20/10 00:00

Senaste nytt

    Bör Israel förse Jordanien med vatten?

    Israelkrönika Förra veckan ingick Israel ett avtal med Jordanien, där Israel förpliktar sig att leverera dubbelt...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier