En dag i dina gårdar är bättre än tusen andra. Jag vill hellre vakta dörren i min Guds hus än bo i de gudlösas tält.
Psaltaren 84:11

Världen idag

Flera länder och ledare sluter upp bakom Israel

Samtidigt som antisemitismen ökar och institutioner som FN ensidigt kritiserar Israel, finns länder som tar ställning för Israels rätt att försvara sig och kristna som manar till bön om fred.

”Israel har full rätt att skydda sitt suveräna territorium”, skriver Slovakiens beslutande församling.

Nyheter · Publicerad 12:55, 17 maj 2021

”Som varje stat har Israel rätt och skyldighet att skydda sitt folk mot över 2 000 raketer från Hamas ämnade för civila”, skriver Kosovo bland annat i ett officiellt uttalande om situationen.

Israels officiella Twitterkonto gick i helgen ut och riktade ett tack till de länder som man nu upplever stödjer landet i kampen mot Hamas. Där fanns inga nordiska länder med.

Slovakiens beslutande församling har i ett ställningstagande fördömt attackerna mot Israel.

”Israel har full rätt att skydda sitt suveräna territorium, sina gränser och sina civila samt vidta lämpliga åtgärder för att skydda sitt territorium”, skriver man bland annat.

I Österrike valde förbundskanslern Sebastian Kurz att i helgen hissa den israeliska flaggan på den byggnad där han har sitt kontor.

Tusentals kristna runt om i världen bad i helgen för situationen i Israel efter att evangelikala ledare utnämnt söndagen till en global bönedag för fred och säkerhet i Mellanöstern.

Och kristna ledare i både Sverige och i andra länder har på sociala medier tydligt deklarerat sitt stöd till Israels rätt att existera och att skydda sin befolkning.

”Jag har många vänner som bor i Israel, både araber och judar, så vi är mycket bekymrade över situationen där. Människor har dödats, familjer fyllda av rädsla sitter i skyddsrum och de behöver våra böner. Som vi befalls av Skriften, låt oss ’be om fred i Jerusalem’”, skriver pastorn Franklin Graham på Twitter.

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Försoningen är viktigare än orsakerna som krävde försoning.

Inför söndag Söndagen den 6 juni fick vi äntligen fira gudstjänst på plats i kyrkan igen! Det var faktiskt svårt... torsdag 17/6 00:00

Senaste nytt

    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier