Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

Flera länder och ledare sluter upp bakom Israel

Samtidigt som antisemitismen ökar och institutioner som FN ensidigt kritiserar Israel, finns länder som tar ställning för Israels rätt att försvara sig och kristna som manar till bön om fred.

”Israel har full rätt att skydda sitt suveräna territorium”, skriver Slovakiens beslutande församling.

Nyheter · Publicerad 12:55, 17 maj 2021

”Som varje stat har Israel rätt och skyldighet att skydda sitt folk mot över 2 000 raketer från Hamas ämnade för civila”, skriver Kosovo bland annat i ett officiellt uttalande om situationen.

Israels officiella Twitterkonto gick i helgen ut och riktade ett tack till de länder som man nu upplever stödjer landet i kampen mot Hamas. Där fanns inga nordiska länder med.

Slovakiens beslutande församling har i ett ställningstagande fördömt attackerna mot Israel.

”Israel har full rätt att skydda sitt suveräna territorium, sina gränser och sina civila samt vidta lämpliga åtgärder för att skydda sitt territorium”, skriver man bland annat.

I Österrike valde förbundskanslern Sebastian Kurz att i helgen hissa den israeliska flaggan på den byggnad där han har sitt kontor.

Tusentals kristna runt om i världen bad i helgen för situationen i Israel efter att evangelikala ledare utnämnt söndagen till en global bönedag för fred och säkerhet i Mellanöstern.

Och kristna ledare i både Sverige och i andra länder har på sociala medier tydligt deklarerat sitt stöd till Israels rätt att existera och att skydda sin befolkning.

”Jag har många vänner som bor i Israel, både araber och judar, så vi är mycket bekymrade över situationen där. Människor har dödats, familjer fyllda av rädsla sitter i skyddsrum och de behöver våra böner. Som vi befalls av Skriften, låt oss ’be om fred i Jerusalem’”, skriver pastorn Franklin Graham på Twitter.

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10

Senaste nytt

    Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

    Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

    Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

    Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
    Följ Världen idag i sociala medier