Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Flera israeliska vinteratleter jagar OS-framgångar

Sex aktiva idrottare representerar Israel i vinter-OS i Peking.

– Att få representera det judiska folket är något som jag alltid velat göra, säger 19-åriga konståkerskan Hailey Kops, OS-debutant, till Times of Israel.

Nyheter · Publicerad 07:00, 4 feb 2022

Israel väntar ännu på sin första medalj i ett vinter-OS. Enligt Times of Israel förväntas ingen av de tävlande från den israeliska truppen få kliva upp på prispallen i Peking, men huruvida någon överträffar förväntningarna återstår att se.

Konståkarna Alexei Bychenko, Evgeni Krasnopolski och Hailey Kops blir tre av den israeliska truppens tävlande. De två förstnämnda gör sitt tredje vinter-OS medan olympisk debut hägrar för Hailey Kops, som kommer att tävla i paråkning tillsammans med Evgeni Krasnopolski.

Kops, som är född i USA och bor i New Jersey, blev israelisk medborgare för några år sedan.

– Att få representera det judiska folket och det här landet är något som jag alltid velat göra, säger hon till Times of Israel.

Efter bara tre månader av träning tillsammans slutade Hailey Kops och Evgeni Krasnopolski som femma vid CS Nebelhorn Trophy i Tyskland. Den prestationen räckte till kvalificering för vinter-OS i Peking.

– Jag har drömt om det, jag har alltid hoppats att jag skulle nå dit, säger Kops om känslan att få debutera i OS.

33-årige Evgeni Krasnopolski gjorde OS-debut i ryska Sotji 2014.

– Jag är väldigt stolt över att representera Israel för tredje gången. Varje gång den israeliska flaggan vajar är en enorm känsla av stolthet för mig, sade han på en presskonferens nyligen, enligt Times of Israel.

Galit Chait, huvudtränare för Israels konståkare, hoppas på framgångar i Peking.

– Jag hoppas att de tar sig till finalen, säger hon till Times of Israel.

Två tiondelar av en sekund – så nära kom Israels herrlandslaglag i bob en OS-start. Team Edelman, som laget kallas, åkte på en smärtsam förlust i kvalet till årets olympiad.

– 0,2 sekunder, det är ett ögonblick. Det är tufft ... så det är väldigt svårt att inte känna sig ganska besviken, säger lagets frontfigur Adam ”AJ” Edelman till Times of Israel.

Trots motgången försäkrar Adam Edelman, som deltog i OS 2018, att han inte ger upp drömmen om att få göra en OS-start i lag.

– Det här uppdraget är inte gjort, det här uppdraget måste slutföras, säger han, och tänker redan på vinter-OS 2026 i italienska Milano.

De tre övriga atleterna som tävlar för Israel i OS i Peking är skridskoåkaren Vladislav Bykanov, som gör sitt tredje OS, samt de alpina syskonen Noa och Barnabas Szollos.

Att få representera det judiska folket och det här landet är något som jag alltid velat göra.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00