Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Joe Biden. Foto: Evan Vucci/AP/TT

Fler hemliga dokument hittade hos Biden

Ytterligare sex hemligstämplade dokument hittades när FBI genomsökte USA:s president Joe Bidens bostad i Wilmington i fredags. Några handskrivna anteckningar togs också i beslag.

Nyheter · Publicerad 12:00, 27 jan 2023

Genomsökningen tog över tolv timmar och täckte ”alla arbets-, boende- och förvaringsutrymmen i hemmet”, enligt presidentens personliga advokat Bob Bauer. Dokumenten var både från Bidens tid som senator och som vicepresident medan anteckningarna var från tiden som vicepresident. Vilken klassificeringsnivå som gäller för dokumenten ska nu granskas av justitiedepartementet.

Biden insisterar på att han inte har gjort något fel och har sagt att det handlar om ett oskyldigt misstag.

FBI:s genomsökning gjordes i samförstånd med Joe Biden, men han och hustrun Jill var själva inte hemma.

Under en resa till Kalifornien i torsdags sade presidenten att han ”samarbetar fullt ut och ser fram emot att få det här löst snabbt”.

Enligt advokat Bob Bauer har FBI begärt att Vita huset inte ska kommentera genomsökningen innan den är avslutad och Bidens personliga advokater samt Vita husets advokater är närvarande.

Det är oklart om det blir ytterligare sökningar på andra platser. Tidigare har Bidens personliga advokater sökt igenom hans bostad i Rehoboth Beach i delstaten Delaware, och har uppgett att de inte hittat några officiella eller hemligstämplade dokument där.

Dessförinnan har hemligstämplade dokument hittats bland annat i Bidens garage i Wilmington och vid Penn Biden Center i Washington, en tankesmedja som är kopplad till University of Pennsylvania där Biden tidigare varit hedersprofessor. Där har Bidens egen personal hittat dem.

Evangeliets erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Upprop för samvetsfrihet – vill inte ange papperslösa

Samvetsfrihet. Tunga fackförbund, vänsterpolitiker och debattörer driver just nu en kampanj för att lärare, läkare... onsdag 22/3 07:00

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00