Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Medborgare i Nigeria oroas över det ökande antalet kidnappningar och attacker mot bland annat kyrkor i landet. Foto: AP / TT

Fler än 60 kristna kidnappades i samband med gudstjänst

En stor skara kristna kidnappades i samband med en gudstjänst i Nigeria nyligen.
En person sköts ihjäl på platsen, uppger Christian Post.

– Vi är allvarligt oroade, säger baptistpastorn Joseph Haya till Epoch Times.

Nyheter · Publicerad 17:02, 11 nov 2021

Det var i delstaten Kaduna, Nigeria, som beväpnade kriminella slog till. Emmanuel Baptist Church stormades och fler än 60 människor kidnappas. En person sköts ihjäl och många kristna i området gömde sig, rapporterar Christian Post.

Pastor Joseph Haya ger inte mycket för regeringens utfästelser om skärpt säkerhet. Hotet om nya attacker mot kyrkor är högst påtagligt, menar han.

– Baptistkyrkan är den värst drabbade kyrkan, sade Joseph Haya enligt Epoch Times.

Open Doors, en internationell organisation till stöd för förföljda kristna, uppger att telenätverken i området vid tidpunkten för kidnappningen var ur funktion. De drabbade kristna stod därmed utan möjlighet att tillkalla hjälp.

– Denna kidnappning är ett chockerande exempel på fräckheten hos banditerna och den straffrihet som eskalerar, till synes utan gränser, i Nigeria, säger Jo Newhouse, talesperson för Open Doors, enligt Christian Post.

I juli i år rövades över 140 elever bort i samband med att de skulle göra sina slutprov på Bethel Baptist High School. Medborgare i landet har uttryckt oro över regeringens passivitet när det gäller att hålla terrorister ansvariga för det ökande antalet attacker och kidnappningar. Säkerhetsanalytiker säger att kidnappning mot lösen håller på att bli en lukrativ industri, inte minst med tanke på tillgången till vapen från krigshärjade Libyen.

Open Doors rankar Nigeria som nia på listan över länder där kristna människor utsätts för svår förföljelse, skriver Christian Post.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10