Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Film för barn i kyrkor kan behöva granskas

I våras dömdes en man från Jehovas vittnen för att inte ha skickat in filmer, som visats för barn i ett offentligt sammanhang, för statlig granskning. Ärendet är nu överklagat till hovrätten. Världen idag har sökt ta reda på vad det är som gäller för trossamfund.

Nyheter · Publicerad 08:00, 3 aug 2019

Bör trossamfund som visar film i sina sammankomster där barn under 15 år vistas först skicka in dessa filmer till Statens medieråd för granskning?

Den frågeställningen väcktes i samband med nyheten om den dömda församlingsledaren inom Jehovas vittnen. Fallet grundar sig på förra årets årssammankomst som Jehovas vittnen höll på Stockholmsmässan. Där visades ett femtiotal filmer för de omkring tiotusen dagliga besökarna, däribland flera barn, enligt SVT.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...