Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Filadelfiakyrkans ledning vill välkomna barndöpta personer till medlemskap. Foto: Axel Pettersson, CC BY-SA 3.0 via Wikipedia Commons

Filadelfia vill välkomna även barndöpta som medlemmar

Även barndöpta ska kunna välkomnas som medlemmar i Filadelfia Stockholm. Det förslaget från församlingens ledning möter blandade reaktioner.

Nyheter · Publicerad 10:00, 16 feb 2023

I ett brev till medlemmarna berättar ledningen för Filadelfiakyrkan, Stockholm, att man önskar öppna upp för att barndöpta människor kan bli medlemmar i församlingen, rapporterar Dagen.

Enligt församlingens nuvarande stadgar kan den som har en personlig tro på Jesus, är troendedöpt samt ansluter sig till församlingens tillämpning av Bibeln bli medlem.

Nyheten om ledningen önskar ändra reglerna har mötts av reaktioner i olika riktningar.

”Bra att välkomna människor som bejakar sitt barndop”, skriver en person i en kommentar på Dagens Facebooksida.

Andra menar att bejakande av barndöpta medlemmar skulle gå emot Bibelns undervisning.

”Det måste väl ändå vara ett underkännande av en pingstförsamling att lämna troheten mot Guds ord som format församlingen under alla år”, skriver en person.

Filadelfiakyrkans föreståndare och pastor Niklas Piensoho uppger att församlingen även i fortsättningen ska förkunna och praktisera troendedopet.

Församlingens medlemmar ska nu diskutera förslaget, uppger Dagen.

I höstas berättade Världen idag, i flera artiklar, att Niklas Piensoho hållit bibelstudier över ämnet samkönade relationer. Piensoho ifrågasatte den klassiska kristna bibelsynen om att äktenskapet endast är mellan en kvinna och en man, vilket mötts av stark kritik från många kristna röster.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10