Stockholm

Filadelfia har slopat krav på troendedop för medlemskap

Dop
Troendedop blir inte längre något medlemskrav i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Efter att Filadelfiakyrkan i Stockholms stadgar har ändrats måste man inte längre vara troendedöpt för att bli medlem i församlingen. På så sätt kan nu personer som endast är barndöpta och redan är med i gemenskapen även bli medlemmar på pappret.

Publicerad Uppdaterad

Församlingens biträdande föreståndare Clas Newman berättar för Världen idag att de har gjort en revision av sina stadgar som innebär flera förändringar, där det som har väckt mest samtal handlar om medlemskapsfrågan.

Medan Filadelfia Stockholm fortfarande bara kommer att praktisera troendedop innebär förändringen att det samtidigt kommer att bli möjligt att bli medlem i församlingen på vad som kallas för ”ekumenisk grund”:

”Den som har en personlig tro på Jesus Kristus, som blivit upptagen som medlem i en kyrka i en annan tradition och där levt med en tydlig bekännelse av denna tro, samt vill ansluta sig till församlingens tillämpning av Bibeln, kan på ekumenisk grund upptas som medlem i församlingen”, står det i de nya stadgarna som röstats igenom på två församlingsmöten under hösten. 

Newman förklarar att de har sett ett behov av att välkomna människor från kristna sammanhang med en annan dopsyn än deras egen, som exempelvis personer som gift sig med någon från deras eget sammanhang. 

– Det handlar om personer som känner att deras barndop är tillräckligt och inte vill döpa om sig. I många fall är det personer som är aktiva och med, men som vi inte kunnat välkomna som medlemmar, säger han. 

Powered by Labrador CMS