Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Ett australiensiskt par hade valt bort sitt barn om de hade vetat att hon hade Downs syndrom. Bebisen på bilden har inget samband med texten. Foto: Christine Olsson/TT

Fick barn med Downs syndrom – stämmer klinik

Ett australiensiskt par stämmer en ultraljudsklinik och en läkare för att de misslyckats med att fastställa att fostret hade en kromosomavvikelse. Paret, vars dotter nu är fyra år, menar att de skulle ha gjort abort om de hade vetat att flickan hade Downs syndrom.

Nyheter · Publicerad 22:00, 13 jun 2019

Många par som väntar barn gör ett ultraljud eller någon form av fosterdiagnostik för att ta reda på om det finns en risk att barnet har Downs syndrom. Så gjorde ett par från Queensland i augusti 2014, rapporterar den australiensiska nyhetssajten Nine News.

Enligt nyhetssajten fick paret beskedet att det var liten risk att embryot hade en kromosomavvikelse, vilket gjorde att de valde att behålla barnet.

När barnet föddes i början av 2015 visade det sig att barnet hade Downs syndrom.

Nu stämmer föräldrarna ultraljudskliniken och en läkare för att de misslyckades med att upptäcka kromosomavvikelsen, skriver Nine News. Föräldrarna menar att de skulle ha gjort abort om de hade vetat att det fanns en risk att barnet skulle få Downs syndrom.

Enligt nyhetssajten har föräldrarna indikerat att de tänker kräva ekonomisk ersättning för att täcka de kostnader som uppfostringen av barnet har inneburit. De ska också kräva ersättning för förlust av framtida tillgångar som de menar att de förlorar genom att ta hand om sitt barn.

Mamman uppges dessutom stämma kliniken för ”personlig skada”.

Nine News skriver att domstolen i Brisbane har gett paret extra tid för att förbereda sitt mål mot den medicinska personalen. Parets dotter är nu fyra år.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....