Lär mig att göra din vilja, för du är min Gud. Låt din gode Ande leda mig på jämn mark
Psaltaren 143:10

Världen idag

Festival ska rusta ungdomar i norr till tjänst för Gud

I helgen är det premiär för Norrlands första kristna ungdomsfestival på Norrmjölegården utanför Umeå.

– Vi hoppas på ett nedslag från Gud som kan påverka hela Norrlands framtid, säger Alexander Gullersbo, festivalgeneral tillika ungdomspastor i Korskyrkan i Umeå.

Nyheter · Publicerad 14:00, 16 jun 2022

Nu packar hundratals ungdomar från hela Norrland och delar av Finland sina tält och sovsäckar och drar mot Umeå för att inleda sommarlovet med tidernas första Norrmjölefestival.

En kristen festival med möten och seminarier, lovsång och undervisning, tävlingar och gemenskap. En helg då förhoppningen är att Gud ska få utrusta den unga generationen till tjänst i de församlingar och sammanhang de finns i till vardags.

– Min önskan är att ungdomarna under festivalen ska bli uppmuntrade i sina gåvor och att de ska förstå att de kan få vara med och förändra världen, säger Alexander Gullersbo.

Festivalen lockar inte med några dragplåster från annat håll. De som medverkar kommer från de lokala församlingarna. Personer som utifrån sina gåvor är med och tjänar inom olika områden.

Allt började egentligen med att det växte fram en vision inom Evangeliska frikyrkans församlingar i norr att få se ett förvandlat Norrland.

– Vi längtar efter att få se en ung generation kliva fram i våra församlingar. Vår gemensamma dröm är att varje enskild församling ska få se en blomstrande ungdomsverksamhet som får vara med och påverka Norrland, säger Alexander Gullersbo.

Men drömmarna är betydligt större än så.

– Längtan är att få bygga detta till något större som kan samla hela vår rörelse i norr.

Söderut arrangeras Torpkonferensen av EFK varje sommar och får vara till stor välsignelse för alla de som besöker den. Men alla har inte möjlighet att ta sig dit.

– Vi behöver skapa något i norr för vår EFK-familj här, säger Alexander Gullersbo.

Norrmjölefestivalen nu i helgen kan ses som ett första steg till att förverkliga den visionen.

Längtan är att få bygga något större som kan samla hela vår rörelse i norr.

Norrmjölefestivalen

När: den 17–19 juni 2022.

Var: Norrmjölegården, Korskyrkans sommargård utanför Umeå.

Vad: En blandning av festival och läger för kristna ungdomar från EFK:s församlingar i Norrland och delar av Finland.

Vill Pehrson underminera hela Kristerssons regering?

Ledare Liberalernas sedan i lördags ordinarie partiledare Johan Pehrson är en fullblodspolitiker, som i... tisdag 29/11 00:10

Efter protesterna – Kina lättar på vissa restriktioner

Kina. Kina lättar på vissa restriktioner i ett försök att dämpa protesterna. Men polisnärvaron i flera av... tisdag 29/11 18:00

Ateistisk läkare fick allvarlig hjärnblödning – ”såg Jesus”

Uppenbarelse. Ett reportage i Göteborgs-Posten av det ovanligare slaget beskriver hur en kroatisk-svensk läkare... tisdag 29/11 15:00

Barnen offer för svensk familjepolitik

Ledare Den extrema svenska familjepolitiken har ett högt pris – som våra barn får betala.  Enligt en... tisdag 29/11 00:00