Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Fembarnspappa och ukrainare döda i ny terrorattack i Israel

En palestinsk terrorist öppnade på tisdagskvällen eld i staden Bnei Brak nära Tel Aviv och sköt fem förbipasserande till döds. Det är det tredje terrordådet mot israeler på en dryg vecka och i Israel varnar man nu för ytterligare eskalering när muslimska fastemånaden står för dörren.

Nyheter · Publicerad 17:10, 30 mar 2022

Fem personer dödades och flera skadades när den palestinske terroristen öppnade eld mot personer som gick till fots, cyklade och körde bil. Två poliser lyckades stoppa vansinnesattacken och döda mannen.

Den ena polisen, en kristen arab, avled senare på sjukhus till följd av skadorna han ådragit sig i insatsen, rapporterar Times of Israel.

Ett av de övriga offren var enligt tidningen en fembarnspappa, en annan var en 29-årig rabbin och de övriga två var ukrainska medborgare som ska ha befunnit sig i Israel en längre tid, rapporterar TT och hänvisar till uppgifter från israelisk polis.

Terrordådet är det tredje med dödlig utgång på en dryg vecka, något som kopplas till att muslimska fastemånaden ramadan inleds i början av april, något som ofta leder till fler terrorangrepp från palestinsk sida. I minst två av attackerna har gärningsmännen varit israeliska medborgare.

I söndags sköts två poliser till döds i staden Hadera av personer med koppling till terrorgruppen IS. Gruppen har också har tagit på sig attacken i Beersheba fyra dagar tidigare då fyra människor dödades av en person som tidigare ska ha försökt ansluta sig till IS.

– Israel möter en våg av mordisk arabisk terrorism, sade premiärminister Naftali Bennett i ett uttalande under tisdagskvällen.

– Säkerhetstjänsterna arbetar. Vi kommer att bekämpa terrorism med uthållighet, övertygelse och med järnhand.

Efter det senaste dådet har Bennett kallat Israels säkerhetsansvariga till ett särskilt möte.

Dåden fördöms nu av omvärlden.

”Generalsekreteraren fördömer de senaste terrordåden i Israel, som har krävt minst elva israeliska medborgares liv. Sådana våldshandlingar kan aldrig rättfärdigas och måste fördömas av alla”, sade Stéphane Dujarric, talesperson för FN:s generalsekreterare António Guterres, i ett uttalande enligt TT.

”Det här våldet är oacceptabelt. Israeler – liksom alla människor runt om i världen – borde kunna leva i fred och utan rädsla”, sade USA:s utrikesminister Anthony Blinken.

Det här våldet är oacceptabelt. Israeler – liksom alla människor runt om i världen – borde kunna leva i fred och utan rädsla.

Estonia-filmare får skärpt straff

Brott. Två män i ett filmteam som skickade ner en dykrobot till Estonias vrak får skärpta straff av... onsdag 29/3 21:00

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Nya uppgifter kring Nord Stream-sabotagen

Danmark. Danska, svenska och ryska fartyg befann sig i området där gasledningarna i Östersjön några dagar... onsdag 29/3 15:00

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00