Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Irans ledare ayatollah Khamenei sprider hat mot judar genom Twitterkonton på olika språk. Foto: AP/TT

Fejknews från Kina och Iran ska granskas

Varför stoppas Donald Trumps konton i sociala medier, men inte Irans ayatollors? Det frågar sig KD-politikern David Lega, som fått Europaparlamentet att be EU avsätta resurser för att avslöja desinformation från Iran och Kina.

Nyheter · Publicerad 11:00, 7 maj 2021

I texten om ansvarsfrihet för den europeiska utrikestjänsten fick Europaparlamentarikern David Lega (KD) med en skrivning om Iran.

I denna står det att Europaparlamentet begär att man inrättar ”särskilda arbetsgrupper för strategisk kommunikation för inblandning från Kina och Mellanöstern, särskilt Iran, och att de förses med ytterligare nödvändiga finansiella resurser och personalresurser”.

– Jag tror vi behöver ha mycket mer uppmärksamhet på de försök till desinformation som görs från Iran, även i sociala medier, och hur landet propagerar mot EU och USA, vilket uppmuntrat till många våldsdåd, säger David Lega.

– Det är lite konstigt när man stoppar Donald Trumps konto, men inte ayatollornas.

Irans ledare ayatollah Khamenei sprider sedan länge hat mot judar och Israel genom Twitterkonton på olika språk. Bland annat har han kallat amerikanska judar ”smutsiga sionistiska agenter” och manat till ”väpnat motstånd” tills Israel kan förstöras helt, skriver Jewish Chronicle.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10