Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Fd hbtq-personer lämnade livsstil – vittnar vid event

Allt fler människor går ut och berättar om hur Jesus har hjälpt dem att lämna en homosexuell livsstil. Nyligen hölls två olika event där sådana vittnesbörd delades, Freedom March i Washington och konferensen Unashamed i London.

Nyheter · Publicerad 12:00, 5 jul 2022

Den årliga Freedom March i Washington arrangerades av en grupp före detta hbtq-personer. Eventet innehöll både lovsång, bön och vittnesbörd från deltagare om hur Jesus gett dem helande och frihet, rapporterar CBN News och Christian Post.

Rörelsen startades 2018 av Jeffrey McCall, utifrån en önskan att sprida hopp till homosexuella om att det finns ett annat liv, fyllt av glädje, frid och frihet genom Jesus Kristus. Själv levde han som transperson, men efter att han funnit Jesus slängde han alla sina kvinnokläder och allt smink.

På sin Facebooksida har han även talat om hur han några gånger fallit tillbaka till sin gamla livsstil, men hur Gud har mött honom med sin kärlek mitt i den kampen.

Två av deltagarna i frihetsmarschen är överlevande från massakern på en gayklubb i Orlando 2016, där 49 människor dödades. En av dem är Angel Colon, som blev skjuten med sex skott.

– Jag kunde ha blivit nummer 50, men nu lever jag och har en chans att dela min berättelse med världen, att Jesus kan förändra vem som helst, säger han till nyhetssajten.

Eventet samlade ett hundratal personer och sändes live till tusentals på internet. Styrelsemedlemmen Kim Zember säger att många kyrkor har blivit bättre på att nå ut till hbtq-personer och att ledare efterfrågar hjälp med detta.

– Det handlar aldrig om att fira synden eller om att acceptera synden. Det handlar om att bära varandras bördor, säger hon enligt Christian Post.

X-Out-Loud är en annan, internationell gemenskap av kristna människor som har lämnat hbtq-livet bakom sig. Den 28 maj höll de konferensen Unashamed i London, där flera av medlemmarna vittnade om hur de hamnade i en homosexuell livsstil, men sedan fick möta Jesus och uppleva befrielse på olika sätt.

Bland dem som överger hbtq-livsstilen finns också många personer som väljer ett liv i celibat.

X-Out-Loud anser att de som upplever en oönskad attraktion till personer av samma kön och vill bryta med könsdysfori ska kunna få den hjälp de behöver. Genom att vara öppna med vad de själva gått igenom vill dessa unga människor ge stöd till andra att bejaka sin biologiska könsidentitet.

Det handlar om att bära varandras bördor.

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00