Nyheter

"Familjen bär upp välfärden"

Det är inte staten som ska ta ansvar för barn och ungdomars välfärd. Föräldrarna ska det och staten ska på alla sätt underlätta för att det ska bli möjligt.Det var Göran Hägglunds huvudbudskap när han på torsdagen öppningstalade på Kristdemokraternas riksting i Umeå.Partiet har länge fokuserat på barn och familj och nu väljer partistyrelsen att lägga in en högre växel.

När Kristdemokraternas riksting inleddes på torsdagen i Umeå Folkets hus så var stämningen på topp, trots att partiets opinionssiffror står i botten. Bland ombud och andra deltagare fanns en stor förväntan på att debatter och samtal under stämman verkligen ska leda till att partiet utvecklas till att ha en tydligare politik som svenskarna lätt ska känna igen när det är dags för val år 2014.
Partiledaren Göran Hägglund berörde just detta i sitt inledningstal, och konstaterade att det inte kunde finnas någon i samlingssalen som tycker att opinionsläget duger.
Det var också enda gången Hägglund helt frångick sitt skrivna tal.
De kritiska, ofta interna, röster som höjts på nyhetsplats och på debattsidor den senaste tiden fick sig en rejält angrepp från Hägglund:
– Det finns vissa personer som talar om att vi är otydliga. Till dem vill jag säga: Använd utrymmet till att tala det som är vår politik, tala om det som är Kristdemokraterna, sa Hägglund med skarp ton och möttes av rungande applåder.
På den efterföljande presskonferensen förklarade Hägglund vidare, att han visserligen håller med om att det finns en otydlighet, men att ideologin inte blir tydligare genom att man framhåller att den är otydlig. Det klarnar när man sätter sig ner, diskuterar och samtalar om hur den ska se ut, och sedan tillsammans om och om igen hamrar ut det budskapet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS