Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Falska uppgifter bakom ryssanklagelser mot Trump

Anklagelserna om att Donald Trump besökt prostituerade i Moskva och försökt påverka valresultatet med hjälp av Ryssland slog ner som en politisk bomb kort innan han tillträdde som president i januari 2017.

Nyligen åtalades mannen bakom en del av uppgifterna, som visat sig bygga på falsk information och togs fram av ett företag med kopplingar till Demokraterna.

Nyheter · Publicerad 11:00, 9 dec 2021

Det rör sig om den så kallade Steele-dossiern, en rapport som 2016 sammanställdes av den brittiske ex-agenten Christopher Steele, på uppdrag av ett företag med ekonomiska band till det demokratiska partiet.

Åtal väcktes nyligen mot den ryska underrättelseanalytikern Igor Danchenko, som misstänks för att ha lämnat falsk information till FBI. Det gäller bland annat det samtal som ”avslöjade” att Donald Trump anlitat prostituerade vid ett besök i Moskva 2013. Han anklagas också för att ha tagit emot information från Charles Dolan Jr, en person med nära kopplingar till Demokraterna och dåvarande presidentkandidaten Hillary Clinton.

Åtalet väcktes av en särskild åklagare, John Durham, som 2019 fick i uppdrag av den tidigare justitieministern William Barr att granska om brott begåtts i samband med att FBI började utreda Donald Trump 2016.

Det är det tredje åtalet i samband med denna utredning.

Redan i januari i år dömdes en tidigare FBI-jurist för att ha förfalskat innehållet i ett mejl som användes av FBI för att begära avlyssning av en Trumpmedarbetare 2016, skriver Svenska Dagbladet.

Och i september väcktes åtal mot den tidigare åklagaren Michael Sussmann, som även han misstänks ha ljugit för den federala polisen när han lämnade information om Donald Trump till FBI, och som agerade på uppdrag av Hillary Clintons valkampanj.

Även om inte alla utredningar som fokuserat på Donald Trump och Ryssland hänvisat till Steele-dossiern går det inte att komma ifrån att den påverkat smutskastningskampanjen mot den tidigare presidenten, menar USA-kännaren Ronie Berggren.

– Dossiern blev en plattform för Demokraternas påståenden om ett samarbete mellan Trump och Ryssland, säger Ronie Berggren till Världen idag.

– Nu har medierna tvingats att pudla, samtidigt som en del hävdar att det framkommit andra källor till kopplingen mellan Republikanerna och Ryssland.

Själv menar Ronie Berggren att Steele-dossiern hade en stor inverkan i det politiska spelet, till Demokraternas favör.

– Demokraterna har använt allt de kunnat, inklusive det här beställningsjobbet, för att stämpla Donald Trump som en rysk agent, säger han.

Även om Demokraterna finansierade företaget som anlitade Christopher Steele, har ingen inom partiet tagit ansvar för att den information som togs fram byggde på extremt lösa grunder.

–  Det är inte förbjudet att beställa research om en politisk motståndare, även om den sedan kommer med falska uppgifter, säger Ronie Berggren.

https://www.varldenidag.se/nyheter/mediers-trovardighet-ifragasatts-efter-avslojande/repukk!hmbN9eVRvLnFJXFBWthlg/

Demokraterna har använt allt de kunnat, inklusive det här beställningsjobbet, för att stämpla Donald Trump som en rysk agent.

Regeringen – upp till bevis för arbetsro i skolan!

Ledare En offentlig debatt har uppstått kring lärarvikarien Hans som tvingades bort från sitt arbete för... tisdag 31/1 00:10

Skaparen av mRNA: ”Riskerna med vaccin överväger nyttan”

Pandemin Robert Malone utvecklade mRNA-tekniken som används i vaccinen mot covid-19 men varnar nu för... tisdag 31/1 15:58

Det står inte väl till med Sverige

Ledare ”Sverige befinner sig i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget.” Det... tisdag 31/1 00:00