Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Neturei Karta består av judar som inte sympatiserar med staten Israel. På bilden några av medlemmarna under en demonstration i Washington i augusti 2021. Foto: Amanda Andrade-Rhoades/AP/TT

Extrem judisk grupp deltog i palestinsk protestmarsch

Några medlemmar från antisionistiska grupperingen Neturei Karta besökte nyligen staden Jenin som står under palestinsk kontroll. Den judiska gruppen anser att staten Israel är ett uppror mot Gud och vill därför se den nedmonterad.

Nyheter · Publicerad 15:00, 14 jan 2023

Neturei Karta är en religiös grupp, av flera israeliska medier benämnd som en sekt, som består av en skara harediska judar som är emot sionismen och vill verka för en fredlig nedmontering av staten Israel. Inom gruppen lever man i tron att judar är förbjudna att ha en egen stat så länge judarna ännu inväntar Messias ankomst. Av den anledningen anser man staten Israel vara ett uppror mot Gud.

Nyligen besökte några medlemmar ur Neturei Karta staden Jenin, belägen i Samarien, som står under palestinsk kontroll. De judiska gästerna bodde hemma hos Bassam al-Saadi, ledare för terroristorganisationen islamistiska Jihad, samt gav sitt stöd till höga företrädare för den palestinska myndigheten, rapporterar Jerusalem Post.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10