Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Göran Hägglund efter att valresultatet meddelats. Foto: Samuel Björk

EXTRA: Göran Hägglund vann partiledarvalet i KD

Med röstsiffrorna 198-88 vann Göran Hägglund omröstningen på det extra rikstinget om vem som skulle bli ordförande för Krsitdemokraterna.Både Hägglund och hans utmanare Mats Odell manade i sina tal efter resultatet till försoning inom de egna leden. 

Nyheter · Publicerad 19:42, 28 jan 2012

Göran Hägglund var mycket glad efter omröstningen på lördagen. Med 198 röster i ryggen mot Mats Odells 88 gick han upp och höll ett tacktal.
– Till er, vars röst jag ännu har att förtjäna: Jag kanske inte fick din valsedel här ikväll, men jag har hört din röst och jag behöver din hjälp också för att ta det här partiet vidare. Du behövs också i bygget av en starkare kristdemokrati i Sverige. Din röst behövs, ditt arbete behövs också när vi på måndag har kavlat upp ärmarna och bestämt oss för att gå vidare tillsammans, sade Hägglund.

Även Mats Odell fick tillfälle att tala efteråt och valde att gratulera Hägglund till segern.
– Jag kommer att göra allt vad jag kan för att bidra till att stödja Göran i hans viktiga arbete. Jag är beredd att ta de uppgifter för partiet som partiet tycker att jag skulle kunna ha. Jag vill vara med och bidra till att vårt parti ska gå stärkt från detta, sade Odell till de samlade kristdemokraterna i Västerås.

Efteråt kramade de båda kandidaterna om varandra i en rejäl försoningsgest.

SAMUEL BJÖRK

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10