Den vises hjärta gör hans mun klok och främjar lärdom på hans läppar.
Ordspråksboken 16:23

Världen idag

EU vill få in fler barn i förskolan före 2030

Minst vartannat småbarn i förskola år 2030, värdiga förhållanden på långvården och fler män i vårdsektorn. Det vill EU-kommissionen se i en ny omsorgsstrategi.

– Detta bygger inte på forskning om vad barn verkligen behöver, menar Madeleine Lidman vid Hemmaföräldrars nätverk, mycket kritisk till förslaget om förskolan.

Nyheter · Publicerad 08:00, 12 sep 2022

Onsdagens plan innehåller förslag om uppdaterade målsättningar och rekommendationer som, enligt EU-kommissionen kan innebära förbättringar för både den som behöver omsorg och den som ger den.

”De demografiska förändringarna gör att européerna lever längre liv, men det leder också till ökade krav på tillgänglig och kvalitativ långtida omsorg till ett rimligt pris. Och i andra ändan av livscykeln behöver föräldrar kunna delta fullt ut i arbetsmarknaden och kunna garantera lämplig omsorg till sin barn som behöver den för att utveckla sitt lärande, språk, fysik och kompetenser”, säger EU:s demokrati- och demografikommissionär Dubravka Suica i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Yttre motstånd har aldrig lyckats besegra Kyrkan

Ledare När trycket ökar för den kristna kyrkan i vårt land kan det vara klokt att blicka tillbaka i... fredag 3/2 00:10

Danska S tappar stöd – och kritiseras för slopad bönedag

Danmark. Den danska regeringen har mött stor kritik från framför allt fackrörelsen för ett beslut om att... torsdag 2/2 20:00

Att hålla ihop C blir Demiroks svåra nöt

Ledare Efter att Muharrem Demirok under torsdagen valdes till ny Centerledare, efter Annie Lööfs drygt... fredag 3/2 00:00