Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Ett barn är fött – i Palestina?

Nyheter · Publicerad 17:30, 2 jan 2019

Det har pågått i flera decennier, men runt juletid når det sin klimax: Jesus framställs som palestinier. Organisationen Palestinian Media Watch har dokumenterat detta under ett antal år, och den här gången citerar de en medlem av PLO:s exekutivkommitté, Azzam al-Ahmad, då han besökte Khan al-Ahmar:

”Julen är en av de fasta palestinska symbolerna … Barnen i Khan al-Ahmar är glada att tända detta ljus eftersom det är symbolen för den första palestiniern, Jesus, frid vare med honom.”

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...