Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

Eric Clapton vägrar att hålla konserter som endast är tillgänglig för personer som vaccinerat sig mot covid 19. Själv har han tidigare vittnat om hur oerhört dålig han blev efter att ha tagit vaccinet. Foto: Charles Sykes

Eric Clapton tänker inte diskriminera ovaccinerade

Den världsberömde gitarristen och sångaren Eric Clapton säger att han inte tänker diskriminera publik som inte vaccinerat sig mot Covid-19, det rapporterar Rolling Stone.

Nyheter · Publicerad 10:11, 22 jul 2021

Artistens uttalande kommer som ett svar på den brittiske premiärministern Boris Johnsons förslag om så kallade vaccinpass för att kunna gå på klubbar och konserter i England.

”Jag kommer inte att spela på en scen som diskriminerar någon publik. Såvida det inte finns möjlighet för alla människor att delta tar jag mig rätten att ställa in konserten.”

Claptons uttalande delades genom filmproducenten och arkitekten Robin Monottis Telegramkonto, som också varit skeptiskt till Covid-19-vaccinet. Clapton har tidigare talat om en ”katastrofal” upplevelse efter att själv ha tagit vaccinet.

”Vårt råd fortsätter vara att fördelarna med Covid-19-vaccinet är större än riskerna för majoriteten av befolkningen. Det är livsviktigt att folk tar sitt vaccin när de blir inbjudna”, sade Storbritanniens motsvarighet till Folkhälsomyndigheten i ett svar.

Eric Claptons nästa konsert i Storbritannien är planerad först till maj 2022. Han har också flera konsertdatum planerade i Nordamerika i september i år.

Visa respekt för dem som väljer bort vaccination mot covid-19

Ledare Obligatorisk vaccinering mot covid-19 för alla invånare och vaccinkrav för alla som vill ha ett... torsdag 5/8 00:10

Pilgrimsvandring är på frammarsch i Sverige

Samhälle. Människan har i alla tider vandrat till heliga platser. Det är något som får oss att ge oss iväg i... torsdag 5/8 05:00

Vi behöver mycket kärlek ur stammen för att vara Guds träd tillsammans.

Inför söndag I juli var jag med på missionsbåten Shalom i Kalmarsund under några fantastiska dagar med sol,... torsdag 5/8 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier