Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Englands ärkebiskop: Jag talar i tungor dagligen

Justin Welby, ärkebiskop av Canterbury, berättade i den kristna radiostationen Premier att han talar i tungor varje morgon som en del av sin bönestund. Han berättade också att han ofta uppmuntras av kunskapens ord och profetior. Uttalandena väcker nu stor uppmärksamhet i Storbritannien.

Nyheter · Publicerad 16:45, 22 jan 2019

Justin Welby är högste ledare för den anglikanska kyrkan och intervjun där han berättar om sin syn på karismatik och den helige Ande har fått stort genomslag i Storbritannien.

– I mitt eget böneliv, och som en del av min dagliga disciplin, ber jag i tungor varje dag. Inte som något tillfälligt utan som en del av daglig bön, säger Justin Welby till Premier.

Han förklarade vidare att det sker tidigt på morgonen, är en vana och långt ifrån något ”extatiskt”.

Han berättade också att han förväntar sig att höra från Gud genom andra människor, till exempel i form av kunskapens ord och profetior.

– En del är jag osäker på, men annat kan jag känna att det nog kan finnas något från Guds Ande i det, säger ärkebiskopen.

I de stora brittiska medierna försöker man nu förklara vad tungotal är. I The Guardian berättas att tungotalet är något som Nya testamentet talar flitigt om, och något Jesus uppmanade sina efterföljare att göra. Man påpekar att Andens gåvor är något som betonas främst i evangeliska, pentekostala sammanhang.

Och BBC förklarar i sin artikel att många kristna tror att den helige Ande kan hjälpa dem i vardagen med allt ifrån att hitta sina nycklar till hur man ska hantera en stor kris i livet.

Ärkebiskop Justin Welby har även tidigare berättat om sitt andedop, om upplevelsen av att överväldigas av Guds kärlek och om intimiteten som den troende kan ha i relationen med Jesus.

I mitt eget böneliv, och som en del av min dagliga disciplin, ber jag i tungor varje dag.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10