Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

En miljon visningar på Världen idags youtube

Allt fler människor tar del av Världen idags utbud av webb-tv via Youtube.

I helgen passerades milstolpen en miljon visningar.

– Vi har fått se ett oerhört genomslag, vilket är väldigt tillfredsställande, säger Lars Magnusson, vice vd på Världen idag.

Nyheter · Publicerad 18:00, 2 nov 2021

Under det senaste året har antalet prenumeranter på Världen idags youtubekanal ökat från 90 till, i skrivande stund, 7 370.

– Om någon frågat mig för ett år sedan hade jag aldrig trott på det här genomslaget, säger Lars Magnusson.

Samtalsprogrammet Hotspot, som produceras i samarbete med TV Vision Sverige, har blivit till en växande succé. Uppmärksammade industrimannen och jägaren Karl Hedin, grävande journalisterna Ivar Arpi och Johan Westerholm, samt samhällsdebattören Rebecca Weidmo Uvell är några av gästerna i de program som fått tiotusentals visningar.

– Hotspots programledare Marco Strömberg är en oerhört duktig samtalsledare. Gästerna får prata till punkt, vilket gör att det blir intressant och substantiellt, säger Lars Magnusson.

De största ”tittarsuccéerna” av Hotspot har inspirerat människor att söka sig vidare till youtubekanalens övriga innehåll.

– Man hittar till oss. Tittarna tar inte endast del av hotspot utan även av annat kristet innehåll.

Lars Magnusson nämner ”Veckans nyheter”, där Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson samtalar med Sven Almkvist om aktuella händelser utifrån ett kristet perspektiv.

– Ett 15 minuters program med substansfullt innehåll. Kristet tankegods är svaret på många av de frågor människor bär på.

Världen idag bär på en fortsatt vision om att flytta fram sin position i det moderna digitala medielandskapet.

– Människor känner till oss, politiker refererar till oss på sociala medier. Vi tror att vi bara sett början på Världen idags satsning på rörlig bild, säger Lars Magnusson.

Vi tror att vi bara sett början på Världen idags satsning på rörlig bild.

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00