Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

En miljon visningar på Världen idags youtube

Allt fler människor tar del av Världen idags utbud av webb-tv via Youtube.

I helgen passerades milstolpen en miljon visningar.

– Vi har fått se ett oerhört genomslag, vilket är väldigt tillfredsställande, säger Lars Magnusson, vice vd på Världen idag.

Nyheter · Publicerad 18:00, 2 nov 2021

Under det senaste året har antalet prenumeranter på Världen idags youtubekanal ökat från 90 till, i skrivande stund, 7 370.

– Om någon frågat mig för ett år sedan hade jag aldrig trott på det här genomslaget, säger Lars Magnusson.

Samtalsprogrammet Hotspot, som produceras i samarbete med TV Vision Sverige, har blivit till en växande succé. Uppmärksammade industrimannen och jägaren Karl Hedin, grävande journalisterna Ivar Arpi och Johan Westerholm, samt samhällsdebattören Rebecca Weidmo Uvell är några av gästerna i de program som fått tiotusentals visningar.

– Hotspots programledare Marco Strömberg är en oerhört duktig samtalsledare. Gästerna får prata till punkt, vilket gör att det blir intressant och substantiellt, säger Lars Magnusson.

De största ”tittarsuccéerna” av Hotspot har inspirerat människor att söka sig vidare till youtubekanalens övriga innehåll.

– Man hittar till oss. Tittarna tar inte endast del av hotspot utan även av annat kristet innehåll.

Lars Magnusson nämner ”Veckans nyheter”, där Världen idags nyhetsredaktör Sara Andersson samtalar med Sven Almkvist om aktuella händelser utifrån ett kristet perspektiv.

– Ett 15 minuters program med substansfullt innehåll. Kristet tankegods är svaret på många av de frågor människor bär på.

Världen idag bär på en fortsatt vision om att flytta fram sin position i det moderna digitala medielandskapet.

– Människor känner till oss, politiker refererar till oss på sociala medier. Vi tror att vi bara sett början på Världen idags satsning på rörlig bild, säger Lars Magnusson.

Vi tror att vi bara sett början på Världen idags satsning på rörlig bild.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Första Barbie-dockan med Downs syndrom har lanserats

Docklansering. För en tid sedan lanserade leksakstillverkaren Mattel historiens första Barbie-docka med... måndag 5/6 15:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10