Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Bröderna Philip Ng och Robert har kontroll över Far East Organization, som är Singapores största privata hyresvärd och fastighetsutvecklare. Foto: Pixabay

En av Singapores rikaste män har blivit frälst

Singapores mest förmögna miljardär, Philip Ng, värderar sin relation med Jesus mer än något annat, rapporterar Fox News. – Jag önskar bara att alla kunde ha den friden och glädjen. Det är mycket bättre än att ha mycket pengar och materiella ägodelar, säger miljardären i en video på Instagram.

Nyheter · Publicerad 19:00, 31 jul 2019

Philip Ng och hans bror Robert är goda för 12,1 miljarder dollar, enligt den amerikanska affärstidningen Forbes. Bröderna har kontroll över Far East Organization, Singapores största privata hyresvärd och fastighetsutvecklare.

Efter många års sökande hittade Philip Ng det han hade saknat i livet, trots all sin rikedom.

– Det jag har upptäckt är att vi alla är brustna. Alla har vi en pusselbit som fattas och jag för min del upptäckte att den pusselbiten var Gud genom Jesus Kristus, säger han i videon, som har lagts ut på Instagram av Matthew Yao, en ung entreprenör som räknar Ng som sin mentor.

Miljardären delar med sig av vad han önskar att han hade vetat i Yaos ålder:

– Jag var ständigt på jakt efter ett bättre liv, ett bättre syfte, ett bättre jag, ett bättre allting. Jag fokuserade bara på helt fel saker. Men när jag insåg att det inte finns något bättre jag eller några bättre saker utan Jesus, då föll allting på plats. Vi kanske måste se lite djupare.

I sin video pekar den 20-årige företagaren Matthew Yao på hur filmer som Crazy Rich Asians glorifierar rikedom, överflöd och omåttlighet. Filmen utspelar sig till största delen i Singapore. Yao menar att Hollywood smutsar ner våra sinnen och att vi alltför lätt hamnar på fel spår och vid sidan om det som är viktigt i livet.

Själv berättar han hur han blev arresterad av polis och utsparkad från skolan när han var 15 år.

– Gud kan förändra vem som helst. Han kan ta dig till platser du aldrig trodde att du skulle komma till. Han kan göra saker möjliga även när alla är emot dig, säger Matthew Yao.

Jag var ständigt på jakt efter ett bättre liv, ett bättre syfte, ett bättre jag, ett bättre allting. Jag fokuserade bara på helt fel saker.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...