Frukta Herren, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
Psaltaren 34:10

Världen idag

Det är för att jag fick mötet med Jesus, sa rikskända Elise Lindqvist i en stor artikel på ledarsidan i Svenska Dagbladet på torsdagen. Bilden togs när Elise nyligen mottagit besked om att hon vunnit konungens medalj. Foto: Ruth Nordström

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

– Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist, välkänd för sitt uthålliga engagemang att hjälpa prostituerade i Stockholm.
För många år sedan var hon själv prostituerad och fast i missbruk men i en lång intervju i en av Sveriges största dagstidningar får hon nu berätta hur hon fick ett nytt liv genom sin tro på Jesus.

Nyheter · Publicerad 13:06, 30 jul 2021

I 26 år har Elise Lindqvist hjälpt prostituerade i Stockholm. Varje fredagkväll går hon tillsammans med andra från S:t Clara kyrka till Malmskillnadsgatan med fika och försöker hjälpa prostituerade där på olika sätt. Många kvinnor har lyckats komma ur prostitutionen tack vare Elise Lindqvist som själv sålde sin kropp på samma gata när hon var ung.

För denna insats ska Elise belönas med H M Konungens medalj av femte storleken i högblått band i höst. Med anledning av det har hon nu intervjuats av Svenska Dagbladet där hon bland annat uppmanades att berätta om sin tro.

Tidningens frågor är många: Hur gick det till när hon blev frälst? Hur kan man förlåta? Vad betyder S:t Clara kyrka för henne?

– Jag kan än i dag uppleva den enorma känsla av innerlig vila och värme som jag fick då i hela kroppen. Här möter jag Jesus, säger Elise i intervjun med Svenska Dagbladet.

Elise Lindqvist berättar hur hon fick ett nytt liv när hon kom till ett kristet behandlingshem och hur hon efter en tid blev uppmanad att förlåta alla som hade gjort henne illa. Uppgiften kändes omöjlig till en början men sedan fick hon upp bilder i sitt inre av sina förövare och inspirerad av Jesus bad hon Gud förlåta dem, en efter en, för att de ”inte visste vad de gjorde”.

Elise är välkänd på Malm­skillnadsgatan i Stockholm. Alla där vet att hon har sålts och vad hon har varit med om, säger hon i intervjun. De nya tjejerna på gatan får veta av de som har varit där längre.

– Så de känner till min historia, och de frågar hur jag kunde vända mitt liv som jag gjorde. Ja, det är för att jag fick mötet med Jesus, berättar Elise att hon svarar då.

Intervjun avslutas med att Elise uttrycker glädje över vad hon har varit med om eftersom det gör att hon kan hjälpa andra. Och det är just glädje som genomsyrar artikeln om Elise Lindqvist i Svenska Dagbladet, en artikel som handlar mycket om Gud och där Jesus omnämns fem gånger.

Sverige nobbar FN-konferens: ”Antisemitiska inslag”

FN. Sverige var ett av flera länder som avstod från att uppmärksamma 20-årsjubileet av den första,... lördag 25/9 12:00

Känd diakon beskylls för judehat

Tro och solidaritet. Anna Ardin, diakon inom Equmeniakyrkan och ledamot i förbundsstyrelsen för socialdemokratiska Tro... lördag 25/9 08:00

Det är i misstrons mylla som alla broar bränns.

Gästkrönika Skandinavien har varit hela världens lilla Bullerby. Ett handslag har räckt, ett löfte har hållits.... lördag 25/9 00:00

Glädjeämnen mitt i fattigdomen

Missionsglimten Gå ut mission samarbetar sedan ett par år med inhemska missionärer på Madagaskar. Det är helt... lördag 25/9 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier