Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Det är för att jag fick mötet med Jesus, sa rikskända Elise Lindqvist i en stor artikel på ledarsidan i Svenska Dagbladet på torsdagen. Bilden togs när Elise nyligen mottagit besked om att hon vunnit konungens medalj. Foto: Ruth Nordström

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

– Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist, välkänd för sitt uthålliga engagemang att hjälpa prostituerade i Stockholm.
För många år sedan var hon själv prostituerad och fast i missbruk men i en lång intervju i en av Sveriges största dagstidningar får hon nu berätta hur hon fick ett nytt liv genom sin tro på Jesus.

Nyheter · Publicerad 13:06, 30 jul 2021

I 26 år har Elise Lindqvist hjälpt prostituerade i Stockholm. Varje fredagkväll går hon tillsammans med andra från S:t Clara kyrka till Malmskillnadsgatan med fika och försöker hjälpa prostituerade där på olika sätt. Många kvinnor har lyckats komma ur prostitutionen tack vare Elise Lindqvist som själv sålde sin kropp på samma gata när hon var ung.

För denna insats ska Elise belönas med H M Konungens medalj av femte storleken i högblått band i höst. Med anledning av det har hon nu intervjuats av Svenska Dagbladet där hon bland annat uppmanades att berätta om sin tro.

Tidningens frågor är många: Hur gick det till när hon blev frälst? Hur kan man förlåta? Vad betyder S:t Clara kyrka för henne?

– Jag kan än i dag uppleva den enorma känsla av innerlig vila och värme som jag fick då i hela kroppen. Här möter jag Jesus, säger Elise i intervjun med Svenska Dagbladet.

Elise Lindqvist berättar hur hon fick ett nytt liv när hon kom till ett kristet behandlingshem och hur hon efter en tid blev uppmanad att förlåta alla som hade gjort henne illa. Uppgiften kändes omöjlig till en början men sedan fick hon upp bilder i sitt inre av sina förövare och inspirerad av Jesus bad hon Gud förlåta dem, en efter en, för att de ”inte visste vad de gjorde”.

Elise är välkänd på Malm­skillnadsgatan i Stockholm. Alla där vet att hon har sålts och vad hon har varit med om, säger hon i intervjun. De nya tjejerna på gatan får veta av de som har varit där längre.

– Så de känner till min historia, och de frågar hur jag kunde vända mitt liv som jag gjorde. Ja, det är för att jag fick mötet med Jesus, berättar Elise att hon svarar då.

Intervjun avslutas med att Elise uttrycker glädje över vad hon har varit med om eftersom det gör att hon kan hjälpa andra. Och det är just glädje som genomsyrar artikeln om Elise Lindqvist i Svenska Dagbladet, en artikel som handlar mycket om Gud och där Jesus omnämns fem gånger.

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier