Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Eldupphör – men Hamas har ”fingret på avtryckaren”

Ett eldupphör mellan Israel och Hamas har trätt i kraft men den palestinska terrorgruppen hotar med att återuppta den massiva raketbeskjutningen. Och bland israeler är man tveksam till hur länge det relativa lugnet tillåts råda.

Nyheter · Publicerad 13:01, 21 maj 2021

I Gaza bröt segerjubel ut när eldupphöret trädde i kraft natten till fredagen. Eldupphöret följer på elva dagars raket- och flygattacker som tagit minst 232 palestinska liv, enligt myndighetskällor i Gaza.

På den israeliska sidan har tolv personer dödats och hundratals skadats av Hamas raketer, som till skillnad från Israels varit ämnade för civila. Anfallen upphörde bara timmar efter att beskedet om eldupphör kommit från israeliska regeringen sent på torsdagen. Terrorgruppen Hamas, som styr i Gaza, liksom Islamiska Jihad, bekräftade kort därefter uppgörelsen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10