Frukta Herren, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
Psaltaren 34:10

Världen idag

Efter kyrkbranden: Söker chip från övervakningskamera

Dagen efter att Ansgarikyrkan i Jönköping brann ner anordnades ett församlingsmöte på kvällen för att informera medlemmarna.

Församlingens ordförande berättar för Världen idag att polisen använt hundar på brandplatsen och att de söker ett chip från en övervakningskamera.

Nyheter · Publicerad 14:56, 4 aug 2021

– All tänkbar informationsinhämtning pågår vid ett sådant här tillfälle, säger polisens presstalesman Johnny Gustavsson angående fallet.

Enligt P4 Jönköping har polisen fått in flera tips som de tittar på, bland annat några tomma bensindunkar som hittats på en gård utanför Huskvarna.

– Vi tar in dem som beslag, så får vi får se om det har några kopplingar, det vet vi inte i nuläget, säger förundersökningsledaren Rickard Finndahl i ett radioinslag på onsdagen.

Ansgariförsamlingens ordförande, Lennart Bergström, berättar för Världen idag att han besökte brandplatsen igen på onsdagsförmiddagen. Polisen hade då påbörjat sitt undersökningsarbete med hundar på plats.

– Om det finns någon bensin eller något sådant kan de hitta det, förklarar Bergström.

Polisen ska också ha varit på jakt efter ett chip med inspelningen från en övervakningskamera, som fanns på utsidan av väggen till kyrkan. Det var tack vare just den kameran som övervakande Securitas-personal upptäckte branden.

– Han såg på den där kameran att det brann, och det var han som larmade 112, berättar Bergström.

På onsdagskvällen håller Ansgari-församlingen, som har cirka 140 medlemmar, ett församlingsmöte för att informera om läget och om hur de ska ha gudstjänster framöver.

Mötet hålls i Österängskyrkan, tillhörande en församling inom Svenska kyrkan, som de tidigare haft predikoutbyte med. Någon egen kyrka att samlas i har Ansgariförsamlingen inte längre.

– Hela parkeringen är full av förkolnat bråte och takplåt och annat skräp, konstaterar Lennart Bergström.

Sverige nobbar FN-konferens: ”Antisemitiska inslag”

FN. Sverige var ett av flera länder som avstod från att uppmärksamma 20-årsjubileet av den första,... lördag 25/9 12:00

Känd diakon beskylls för judehat

Tro och solidaritet. Anna Ardin, diakon inom Equmeniakyrkan och ledamot i förbundsstyrelsen för socialdemokratiska Tro... lördag 25/9 08:00

Det är i misstrons mylla som alla broar bränns.

Gästkrönika Skandinavien har varit hela världens lilla Bullerby. Ett handslag har räckt, ett löfte har hållits.... lördag 25/9 00:00

Glädjeämnen mitt i fattigdomen

Missionsglimten Gå ut mission samarbetar sedan ett par år med inhemska missionärer på Madagaskar. Det är helt... lördag 25/9 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier