Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Efter kyrkbranden: Söker chip från övervakningskamera

Dagen efter att Ansgarikyrkan i Jönköping brann ner anordnades ett församlingsmöte på kvällen för att informera medlemmarna.

Församlingens ordförande berättar för Världen idag att polisen använt hundar på brandplatsen och att de söker ett chip från en övervakningskamera.

Nyheter · Publicerad 14:56, 4 aug 2021

– All tänkbar informationsinhämtning pågår vid ett sådant här tillfälle, säger polisens presstalesman Johnny Gustavsson angående fallet.

Enligt P4 Jönköping har polisen fått in flera tips som de tittar på, bland annat några tomma bensindunkar som hittats på en gård utanför Huskvarna.

– Vi tar in dem som beslag, så får vi får se om det har några kopplingar, det vet vi inte i nuläget, säger förundersökningsledaren Rickard Finndahl i ett radioinslag på onsdagen.

Ansgariförsamlingens ordförande, Lennart Bergström, berättar för Världen idag att han besökte brandplatsen igen på onsdagsförmiddagen. Polisen hade då påbörjat sitt undersökningsarbete med hundar på plats.

– Om det finns någon bensin eller något sådant kan de hitta det, förklarar Bergström.

Polisen ska också ha varit på jakt efter ett chip med inspelningen från en övervakningskamera, som fanns på utsidan av väggen till kyrkan. Det var tack vare just den kameran som övervakande Securitas-personal upptäckte branden.

– Han såg på den där kameran att det brann, och det var han som larmade 112, berättar Bergström.

På onsdagskvällen håller Ansgari-församlingen, som har cirka 140 medlemmar, ett församlingsmöte för att informera om läget och om hur de ska ha gudstjänster framöver.

Mötet hålls i Österängskyrkan, tillhörande en församling inom Svenska kyrkan, som de tidigare haft predikoutbyte med. Någon egen kyrka att samlas i har Ansgariförsamlingen inte längre.

– Hela parkeringen är full av förkolnat bråte och takplåt och annat skräp, konstaterar Lennart Bergström.

Kanal 10 vädjar om ökat ekonomiskt stöd

Media. Den svenska tv-kanalen Kanal 10 står inför en tuff ekonomisk utmaning och behöver få in... lördag 28/1 18:00

TBN Nordic ändrar strategi – lägger fokus på playtjänst

Media. Den kristna ideella föreningen TBN Nordic gör förändringar i sin strategi och flyttar fokus från... lördag 28/1 13:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10