Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.
Romarbrevet 5:8

Världen idag

Efter kyrkbranden: Söker chip från övervakningskamera

Dagen efter att Ansgarikyrkan i Jönköping brann ner anordnades ett församlingsmöte på kvällen för att informera medlemmarna.

Församlingens ordförande berättar för Världen idag att polisen använt hundar på brandplatsen och att de söker ett chip från en övervakningskamera.

Nyheter · Publicerad 14:56, 4 aug 2021

– All tänkbar informationsinhämtning pågår vid ett sådant här tillfälle, säger polisens presstalesman Johnny Gustavsson angående fallet.

Enligt P4 Jönköping har polisen fått in flera tips som de tittar på, bland annat några tomma bensindunkar som hittats på en gård utanför Huskvarna.

– Vi tar in dem som beslag, så får vi får se om det har några kopplingar, det vet vi inte i nuläget, säger förundersökningsledaren Rickard Finndahl i ett radioinslag på onsdagen.

Ansgariförsamlingens ordförande, Lennart Bergström, berättar för Världen idag att han besökte brandplatsen igen på onsdagsförmiddagen. Polisen hade då påbörjat sitt undersökningsarbete med hundar på plats.

– Om det finns någon bensin eller något sådant kan de hitta det, förklarar Bergström.

Polisen ska också ha varit på jakt efter ett chip med inspelningen från en övervakningskamera, som fanns på utsidan av väggen till kyrkan. Det var tack vare just den kameran som övervakande Securitas-personal upptäckte branden.

– Han såg på den där kameran att det brann, och det var han som larmade 112, berättar Bergström.

På onsdagskvällen håller Ansgari-församlingen, som har cirka 140 medlemmar, ett församlingsmöte för att informera om läget och om hur de ska ha gudstjänster framöver.

Mötet hålls i Österängskyrkan, tillhörande en församling inom Svenska kyrkan, som de tidigare haft predikoutbyte med. Någon egen kyrka att samlas i har Ansgariförsamlingen inte längre.

– Hela parkeringen är full av förkolnat bråte och takplåt och annat skräp, konstaterar Lennart Bergström.

Protesterna mot vaccinpass och ökad kontroll bör tas på allvar

Ledare Det var inte vaccinet som sådant utan vaccinpass och kampen för grundläggande fri- och rättigheter... tisdag 25/1 00:10

Statens agerande kring pandemin ännu i dunkel

Ledare Den långa coronavågen har nu gått över i en ny fas. Folkhälsomyndigheten med flera berättade i... lördag 22/1 00:10

Lösning för Claras natthärbärge – den här vintern

Hemlöshet. S:ta Clara kyrka i Stockholm har funnit en ny lokal till församlingens natthärbärge. Under... måndag 24/1 21:00

Striden avgörs på höjden

Bönekrönika En biblisk händelse som på ett illustrativt sätt visar på bönens betydelse i församlingen finner vi... tisdag 25/1 00:00

Jag glömmer inte Seglora smedjas härjningar

Gästkrönika Nyligen rapporterades om att föreningen Hjärta, en lokalgrupp inom organisationen Socialdemokrater... tisdag 25/1 00:00

Finns det hopp om äktenskapet efter att min fru var otrogen?

Karin svarar. För cirka fyra månader sedan berättade min fru att hon varit otrogen med en man på jobbet när de...

Israels fiender testar landets reaktionsförmåga

Israelkommentar Det finns flera tecken på att Israels fiender förbereder sig för krig. Frågan är om Israel är...
Följ Världen idag i sociala medier