Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Efter Centerpartiets dåliga val: Intern kritik mot Annie Lööf

Tomas Zander, ordförande för Centerpartiet i Borgholms kommun, anser att partiledaren Annie Lööf borde avgå före nästa val.

Men partisekreterare Michael Arthursson säger att Lööf har ”stort stöd bland väljare”.

Nyheter · Publicerad 23:00, 14 sep 2022

Tomas Zanders uttalande följer på att C ser ut att ha tappat stort på landsbygden. Efter valdagen har det inom partiet riktats kritik mot Lööfs öppning för att ingå i en S-ledd regering.

– Jag har förtroende för Annie, men tror att vi till nästa val måste ha en ny partiledare, säger Tomas Zander till Svenska Dagbladet.

– Hon har haft en väldigt stark och målande retorik, och många har nu förknippat henne med S-blocket. Ska vi lyckas med någonting annat krävs det nog en ny partiledare, säger Zander.

En annan person som är kritisk till utvecklingen inom partiet är Helena Lundgren, centerpartist i Vindeln.

– Jag vaknar upp nu till ett parti som är något helt annat än vad jag försökt att få det till att vara, säger hon och kallar valet för ett ”fiasko”.

– Är Centerpartiet ett liberalt storstadsparti som gärna jobbar på vänstersidan i svensk politik? Då är det inte längre ett parti för oss som vill jobba med landsbygdsfrågor, säger hon till TT.

C:s partisekreterare Michael Arthursson säger till SVT att partistyrelsen ska tillsätta en valanalysgrupp som ska titta på varför man har tappat så många väljare. Tappet är ”bekymmersamt”, enligt Arthursson.

Partisekreteraren fick också frågor om den interna kritiken där C-politiker anser att partiet övergett landsbygden och att Lööf bör lämna partiledarposten.

– Det är inte jag som ska utse vilka som ska sitta i ledningen i Centerpartiet. Men min bild är att Annie Lööf har stort stöd bland våra väljare och att många är imponerade av den valrörelse hon fört, säger Arthursson.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00