Brott

EFK-kyrka i sorg efter misstänkt mord på tonårs­flicka

Blommor utanför gymnasieskolan i Marks kommun med anledning av att en 17:årig flicka hittades död på måndagskvällen.
Sorgen är stor både på skolor och i kyrkor i Marks kommun efter beskedet om att en 17-årig flicka hemmahörande i kommunen hittats död.

Den tonårsflicka i Marks kommun som sedan i torsdags varit anmäld försvunnen har påträffats död. Flickan och hennes familj tillhörde Elimkyrkan i Skene. 

– Vi har haft dörren öppen för att kunna sörja tillsammans, säger Anders Lannsjö, pastor och föreståndare i församlingen, till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

Elimkyrkan Skene i Marks kommun, som tillhör EFK (Evangeliska frikyrkan), har efter dödsbudet hållit kyrkan öppen för samtal, ljuständning, stillhet och bön.

– Vi har haft dörren öppen sedan klockan nio för att kunna sörja tillsammans, berättar Anders Lannsjö när Världen idag vid 17-tiden på tisdags­eftermiddagen når honom på telefon.

Den drabbade familjen tillhör Elimkyrkan.

– Sedan vi fick reda på försvinnandet har vi varit i bön. I lördags hade vi kyrkan öppen för att folk skulle kunna komma, sitta ner en stund och be, säger Anders Lannsjö.

Organisationen Missing People har varit engagerad i sökandet efter flickan. Under måndagen inträffade ett genombrott i efter­sökningarna.

– Då förhördes en jämnårig pojke och jag anhöll honom på sannolika skäl misstänkt för människorov. Senare får jag ett samtal från polisen som uppger att de hittat en avliden person i sökområdet och att det misstänks vara den försvunna flickan. Polisen spärrar av platsen för anträffandet och pojken anhålls senare på sannolika skäl misstänkt för mord, säger åklagare Nina Friman Björk till Borås Tidning.

Under måndagskvällen hittade polisen en kropp som tros vara den 17-åriga flicka som varit anmäld försvunnen.

Enligt P4 Sjuhärad förnekar den anhållne tonårspojken brott, men hans uppgifter uppges ha varit avgörande i att den döda kroppen kunde påträffas.

– Vi tror oss veta vad som har hänt, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till Aftonbladet.

Under tisdagen har polisen undersökt platsen där flickans kropp påträffades.

Powered by Labrador CMS