Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Att Ebba Busch Thor på denna Instagrambild bär en t-shirt med Prides färger väcker uppmärksamhet. Foto: Skärmdump från Instagram

Ebba Busch Thor valde att bära Pride-T-shirt

KD-ledaren Ebba Busch Thor lade nyligen ut en bild på sig själv där hon bar en T-shirt med text i Prideflaggans färger. Huruvida det var ett ställningstagande för Priderörelsen får Världen idag inget svar på. – Vi kommenterar inte vad partiledare gör på sin fritid, säger presschefen Per Gudmundson.

Nyheter · Publicerad 16:46, 11 jun 2019

”Bad, sol, glass, bad, sol, glass. Upprepa tills önskat tillstånd infinner sig. Tada – lite göttig ledighet!” Det skrev KD:s partiledare Ebba Busch Thor på Instagram och lade ut en somrig semesterbild på sig själv.

På bilden bar hon en T-shirt med texten ”Love is” i de sex färgerna från Priderörelsens regnbågsflagga.

Den politiske kommentatorn Marcus Oscarsson drog slutsatsen att tröjvalet var ett ställningstagande för Priderörelsen.

”Dagen efter tumultet kring SD-kommunalrådet som kommenterat att han vill förbjuda prideflaggan på kommunala flaggstänger, ger Ebba Busch Thor (KD) ett budskap som går i helt motsatt riktning minst sagt. Med kärlekströjan 'Love Is' i regnbågens alla färger är saken tydlig – Ebba delar uppenbarligen inte motståndet mot prideflaggans regnbågsbudskap”, skrev han på Facebook.

Världen idag hör av sig till Kristdemokraterna för att höra varför Ebba Busch Thor valde att bära T-shirten.

– Vi kommenterar inte vad partiledare gör på sin fritid, säger partiets presschef Per Gudmundson.

Han säger vidare att Ebba Busch Thor har ett späckat schema och inte har tid att svara på T-shirtfrågor.

Kommer Ebba Busch Thor delta i Pridefestivalen i år?

– Det har vi inte fattat beslut om än. Sommarens schema är inte helt klart – vi håller på och planerar Almedalen nu, säger han.

År 2016 gick Ebba Busch Thor, som första KD-ledare någonsin, i Prideparaden. Förra året avstod hon och valde i stället att sommartala på Hönö. År 2017 avstod hon för att vara med sin familj.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...