Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Drygt tusen pastorer får bok om samkönad attraktion

Den här veckan får över tusen pastorer i landet en nyöversatt bok skickad till sig. Bakom initiativet ligger Rotad, som hoppas bidra med tydlighet var Bibeln står i hbtq-frågan.

– Det går att vara tydlig med vad Bibeln säger, att hålla fast vid Guds ord, och ändå vara fylld av kärlek mot de som kämpar på det här området, säger Joel Magnusson från Rotad.

Nyheter · Publicerad 09:00, 26 maj 2023

Sam Allberrys bok Is God anti-gay? har redan i originalupplagan på engelskan fått stor spridning och tryckts i över 200 000 exemplar. Nu har organisationen Rotad sett till att boken, där Sam skriver om egna erfarenheter av samkönad attraktion och visar på hur evangeliet är goda nyheter för alla människor oavsett sexuell läggning, även fått en svensk översättning.

– Vi har sett ett djupt behov inom svensk kristenhet att med kärlek och klarhet lyfta fram Bibelns tydlighet, säger Daniel Norén från Rotad.

Rotad har själva i kontakter med både församlingsledare och privatpersoner ofta fått frågan om hur de ska hantera frågorna kring hbtq.

– Vi har sett att evangeliet står på spel. Vi måste stå för vad Bibeln säger och av kärlek till de som brottas med de här frågorna visa att det finns hopp för alla människor, fortsätter Daniel.

Kollegan Joel Magnusson på Rotad menar att det i en svensk kontext ofta sägs att det är kärlekslöst att tala Bibelns sanning.

– Men det är inte så per definition. Det går att vara tydlig med vad Bibeln säger, att hålla fast vid Guds ord, och ändå vara fylld av kärlek mot de som kämpar på det här området, framhåller han.

Rotad har även bestämt sig för att skicka ut boken till drygt tusen pastorer inom bland annat pingst, EFK och Alliansmissionen.

– Många pastorer, ledare och församlingar står och vacklar i dag. Vi ser spänningar inom flera samfund kring frågan, så vi hoppas boken ska vara till hjälp och visa på vad Bibeln lär ut och visa hur vi kan hantera frågan på ett kärleksfullt sätt, säger Joel Magnusson.

Inte minst går bokens budskap att applicera även på annat än samkönad attraktion, framhåller Joel.

– Vi hoppas det ska leda till att man kan vara öppen med allt man brottas med, alla synder, så att vi kan dela våra liv och stötta varandra i kärleksfulla församlingsgemenskaper, säger han.

För Rotad är det en stor satsning att skicka ut de drygt tusen böckerna helt kostnadsfritt.

– Det är generösa givare till Rotad som gör det möjligt. Vi har bett att Herren ska försörja och det kom in pengar redan innan vi frågat efter det. Herren har verkligen försett, säger Daniel Norén.

Rotad har även planerat in ett besök i Sverige av Sam Allberry, som den 4–9 september kommer besöka Stockholm, Jönköping och Göteborg.

Vi har sett att evangeliet står på spel.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40