Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.
2 Petrusbrevet 3:8

Världen idag

Drogmissbrukare hyllade satan – fann Jesus

För några månader sedan bar amerikanen Carl Sartor en tröja med texten ”Saved by Satan”. Men i november förra året mötte han Jesus. Hans berättelse om hur han blev frälst sprids nu i sociala medier.

Nyheter · Publicerad 15:00, 2 feb 2022

Den före detta drogmissbrukaren Carl Sartor berättar för CBN att han har ”flytt från Gud” sedan han var fem år gammal.

– Jag har alltid haft en tomhet i mitt liv. Oavsett religion har jag trott att när du dör så är du död. Det är det, säger han.

Nu är Carl Sartor 35 och önskar att alla ska få uppleva Guds kärlek. Själv mötte han den då han i november besökte en gudstjänst i Cross Church i Parkersburg i West Virgin. Det var då han gav sitt liv till Kristus. Vid den tidpunkten hade han nått botten och levde i en ond cirkel av droger och alkohol.

– Jag kunde inte stå ut med vem jag var och vad som pågick i mitt liv. Jag försökte begå självmord, berättar han för CBN News.

Men så mindes han en inbjudan till kyrkan i Parkersburg som han fått av pastorn Roch Walters för mer än ett år sedan. Då hade han tackat nej med orden:

– Jag går en annan väg, kompis. Du kommer aldrig fånga mig där.

Men så bestämde han sig alltså för att pröva att besöka gudstjänsten.

”Vi hade inte ens kommit till predikan, utan lovsjöng och prisade fortfarande. Vi hann inte ens en kvart in i gudstjänsten innan han sprang fram till dopgraven”, skrev pastorn Walters på Facebook efteråt.

För budskapet om förlåtelse – och ord som Carl Sartor upplevde handlade om hans eget liv – fick honom att släppa sitt hat och ge sitt liv till Kristus den dagen.

Ett inlägg på Facebook där han lagt två bilder bredvid varandra – en från hans gamla liv där han bär en t-shirt med texten ”Saved by satan” och en från hans nya liv där han döps – uppges nu ha fått mer än 325 000 visningar på Facebook.

– Nu känner jag mig helt hel. Jag känner mig tillfreds med mig själv och det finns inte längre ett tomrum inom mig, säger han till CBN News.

Hans frälsningshistoria sprids nu alltså viralt, och på sin egen Facebooksida är Carl Sartor öppen med sitt vittnesbörd.

”Gud är verklig och jag kommer att fortsätta att gå den här vägen med Honom bredvid mig. Av hans nåd är jag nu den överlägset bästa versionen av mig själv som jag någonsin varit. Min Gud är en fantastisk Gud och jag ber att alla ska få uppleva hans kärlek som jag har gjort”, skriver han.

Nu känner jag mig helt hel.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00