När min kropp och mitt hjärta ger upp, är Gud mitt hjärtas klippa och min lott för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Donald Trump lyfte fram bönens kraft i tal

Utökad samvetsfrihet för vårdpersonal utlovades av Donald Trump under USA:s nationella bönedag den 2 maj. I sitt tal citerade presidenten även Bibeln och lyfte fram betydelsen av bön. – Bön ger mirakler, sade han.

Nyheter · Publicerad 15:01, 7 maj 2019

USA:s president, Donald Trump, talade vid två tillfällen i samband med landets nationella bönedag som ägde rum i torsdags.

– USA kommer att vara en nation som alltid tror, och vi tror verkligen – mer än någon annan – på bönens kraft, sade Trump på en middagssamling med kristna ledare och Vita huset-medarbetare kvällen före bönedagen, enligt CBN News.

I talet ska han ha riktat sig till representanter för flera olika religioner och beklagat de attacker som drabbat troende människor runt om i världen den senaste tiden.

– Alla vi som är i det här rummet sänder vår kärlek och våra böner till de judiska amerikaner som skadats i Chabad of Poway-skjutningen i Kalifornien … Vi sörjer de kristna som mördades i Sri Lanka på påskdagen och sörjer de muslimer som mördades i sin moské i Nya Zeeland, sade Trump, enligt CBN.

Nyhetskanalen skriver att kristna ledare såsom Jentzen Franklin, Paula White och Franklin Graham var på plats, liksom Martin Luther Kings brorsdotter Alveda King.

På torsdagen talade Donald Trump vid en ceremoni i Rosträdgården utanför Vita huset. I talet vidhöll han att det har blivit mer accepterat att tala om sin tro sedan han blev president.

Tidigare kunde man knappt säga Merry Christmas, menade presidenten (engelskans ”god jul” syftar på Kristus, Christ; red anm), men i dag är många stolta över att ”använda det vackra ordet Gud igen”.

Även i detta tal beklagade han den senaste tidens attacker mot troende, och påpekade att även tre svarta kyrkor bränts ner i Louisiana.

Han talade också om livets okränkbarhet och samvetsfrihet.

– Varje barn, fött som ofött, är en gåva från Gud, sade Trump och fick stora applåder.

– I dag har vi slutfört ett nytt skydd gällande samvetsfrihet för läkare, farmaceuter, sjuksköterskor, lärare, studenter och trosbaserade välgörenhetsorganisationer, sade han.

Som Donald Trump har för vana att göra kallade han fram flera personer till mikrofonen, bland annat personer som gjorde hjälteinsatser under dådet mot synagogan i Kalifornien, en rabbin från samma synagoga och en kvinna som blivit fri från droger.

– Att hitta Gud räddade mitt liv. Utan honom hade jag inte kunnat göra det, sade kvinnan.

När Donald Trump tackade henne stämde han in med orden:

– Bön ger mirakler och bön räddar liv.

Därefter citerade han Jesaja 40:31: ”De som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De skyndar iväg utan att mattas, de färdas fram utan att bli trötta.”

– Och det är något som Mike [Pence] och jag tänker på hela tiden, sade Trump skämtsamt.

Den amerikanske presidenten avslutade talet i sedvanlig ”Trump-anda” om att USA är det bästa landet när det gäller frihet och att det kommer bli bättre än någonsin förut.

– Vi lägger vårt hopp i Skaparens händer, sade han.

USA kommer att vara en nation som alltid tror, och vi tror verkligen – mer än någon annan – på bönens kraft.

Den nationella bönedagen (National Day of Prayer) initierades år 1952 och numera rum den första torsdagen i maj varje år.

Årets tema var ”Älska varandra” utifrån Joh 13:34

Eventet innehöll inte bara bönesamlingar och tal, utan också ett 90 timmar långt bibelmaraton där Bibeln lästes högt på Capitol Hill i Washington DC.

Inför bönedagen publicerade Vita huset en proklomation av Donald Trump i vilken han bland annat lyfte fram vikten av religionsfrihet.

Väljarna är trötta på det politiskt korrekta

Ledare År 1994 publicerade den tidigare folkpartiledaren Per Ahlmark boken Vänstern och tyranniet: Det galna kvartseklet. Det var en svidande uppgörelse med... torsdag 12/12 00:00

Mässan gav alternativ Israelbild: ”Så mycket bättre”

Arbetsliv Israel. När företagarmässan Arise Summit hölls för andra gången var det med över sexhundra deltagare från drygt fyrtio länder. – Många från alla jordens hörn... onsdag 11/12 16:59

Solen gick ner för sista gången

Vardag I går, tisdag, gick solen upp över Kiruna för sista gången. I år. Nu råder polarnatt fram tills efter nyår. onsdag 11/12 11:00

När ska Svenska kyrkan komma till samma insikt?

Israelkommentar Israelkommentar. I ett uppmärksammat utspel inför dagens parlamentsval i Storbritannien har landets judiske överrabbin, Ephraim Mirvis, varnat för konsekvenserna av... torsdag 12/12 00:00

Nye försvarsministern konfronterar EU

Israelkommentar Naftali Bennet har inte suttit mer än fyra veckor i försvarsministerstolen, men har redan lyckats utmärka sig på flera områden. För ett par veckor... onsdag 11/12 00:20

Abortfrågan lyftes fram inför torsdagens ”brexitval”

Nyhetskommentar Brittiska valrörelsen. Brexitfrågan dominerar inför torsdagens brittiska underhusval, det vill säga frågan huruvida ett utträde ur Europeiska unionen (EU) till sist ska bli... onsdag 11/12 00:10

Modevärlden satsar på svensk ull

Vardag Varje år slängs eller bränns majoriteten av svensk ull, men det är på väg att förändras. Nyligen togs ett avgörande steg när flera modeföretag... tisdag 10/12 11:00
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Företagande kan vara ett sätt att manifestera Guds rike.

Arbetslivskrönika Samhället har förändrats enormt de sista tvåhundra åren. Det gör att kyrkans roll i samhället också måste förändras. Evangeliets budskap är...

Var fotbollshuligan – förvandlades av Jesus

Församlingsliv Torbjörn Lindkvist arbetar som trygghetsvärd på en skola i Tynnered, förorten där han själv växte upp och påbörjade ett liv med droger. Efter femton...