Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Dominic-fallet nu en världsnyhet

Nyheter · Publicerad 09:22, 4 jan 2010

Dominic-fallet nu en världsnyhetNu har omhändertagandet av familjen Johanssons son Dominic som Världen idag skrivit om, blivit en världsnyhet.

I slutet av december toppade tv-kanalen CBN News sina tv-sändningar med nyheten om den gotländska pojken Dominic Johansson.
"Polisen kidnappade familjens Johanssons barn på flygplatsen", sa man i reportaget som tog upp bland annat att Dominic inte fick fira jul hos sina föräldrar eftersom socialtjänsten har infört begränsningar i umgänget.
I inslaget intervjuas även Roger Kiska, advokat, från organisationen Alliance defense fund som arbetar hårt för att återförena familjen Johansson.
– Man behöver mer än vaccination och hemundervisning för att hålla pojken, säger han.
Nyhetsreportern Paul Strand rapporterade från Washington att Alliance defense fund är oroliga över att omhändertaganden liknande det svenska fallet även kan komma att äga rum i USA om landet skriver under FN:s barnkonvention.
– Det är en socialiststat som försöker ge alla familjer en ideologi som många inte delar, särskilt inte kristna, säger Roger Kiska, till CBN News.

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se

Mer om fallet Dominic: Dominic får träffa föräldrarna - men är fortsatt omhändertagen
+ PLUSARKIV Dominic får träffa föräldrarna en kvart i veckan

Ebba Busch Thor ska gå i Prideparaden

Politik. KD-ledaren Ebba Busch Thor ska gå i årets Prideparad i Stockholm, trots att hon själv tidigare riktat kritik mot evenemanget. Det beskedet ger hon i...

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Ledare Abortfrågan. Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är...