Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Dominic-fallet nu en världsnyhet

Nyheter · Publicerad 09:22, 4 jan 2010

Dominic-fallet nu en världsnyhetNu har omhändertagandet av familjen Johanssons son Dominic som Världen idag skrivit om, blivit en världsnyhet.

I slutet av december toppade tv-kanalen CBN News sina tv-sändningar med nyheten om den gotländska pojken Dominic Johansson.
"Polisen kidnappade familjens Johanssons barn på flygplatsen", sa man i reportaget som tog upp bland annat att Dominic inte fick fira jul hos sina föräldrar eftersom socialtjänsten har infört begränsningar i umgänget.
I inslaget intervjuas även Roger Kiska, advokat, från organisationen Alliance defense fund som arbetar hårt för att återförena familjen Johansson.
– Man behöver mer än vaccination och hemundervisning för att hålla pojken, säger han.
Nyhetsreportern Paul Strand rapporterade från Washington att Alliance defense fund är oroliga över att omhändertaganden liknande det svenska fallet även kan komma att äga rum i USA om landet skriver under FN:s barnkonvention.
– Det är en socialiststat som försöker ge alla familjer en ideologi som många inte delar, särskilt inte kristna, säger Roger Kiska, till CBN News.

Erik Lundström
erik.lundstrom@varldenidag.se

Mer om fallet Dominic: Dominic får träffa föräldrarna - men är fortsatt omhändertagen
+ PLUSARKIV Dominic får träffa föräldrarna en kvart i veckan

Deir Yassin – myten som bidrog till de palestinska flyktingarna

Israelkommentar Myten om den så kallade massakern i den ”fredliga” arabiska byn Deir Yassin i april 1948, strax... torsdag 2/4 00:00

När det kniper vill staten ha kyrkans hjälp

Ledare Förra veckan mötte statsministern trossamfunden: kristna, judar, muslimer och buddhister. På sin... torsdag 2/4 00:00

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa... torsdag 2/4 00:10

Kraftfullt försvar för fåken

Språk. Det hotade ordet fåk – som provinsiellt betyder yrsnö eller snöstorm – är det i särklass hittills... måndag 30/3 07:00

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa...