Prisa vår Gud, ni folk, låt hans lov ljuda högt, för han gav liv åt vår själ och lät inte vår fot vackla.
Psaltaren 66:8–9

Världen idag

Domedagen i fokus i nytt SVT-program

Domedagen är namnet på den serie som SVT börjar sända i kväll, onsdag, klockan 20.00. I det första programmet, som produceras av reportern Anna Lindman, medverkar bland annat Holger Nilsson och Joel Halldorf.

– Vi måste ta vara på tillfället att erbjuda biblisk vägledning om den tid som vi lever, säger Holger Nilsson till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 17:00, 4 nov 2020

Holger Nilsson är en förkunnare som specialiserat sig på Bibelns eskatologi (förutsägelser om den yttersta tiden). Han är också redaktör för tidskriften Flammor, där han skriver om aktuella skeenden i tiden och jämför med Bibelns profetior. Nu är han en av deltagarna i det första avsnittet av programmet Domedagen som sänds på SVT2 och SVT Play.

– Jag har tidigare medverkat i två andra av Anna Lindmans program, som också behandlat dessa frågor. Även då fick jag tillfälle att framföra vad Bibeln säger om vad som väntar världen i en snar framtid. Det är tydligt att SVT vill spegla hur forskare och företrädare för olika religioner ser på den tid vi befinner oss i idag, säger Holger Nilsson.

Han bjuder Världen idag på en förhandstitt av de fem minuter i programmet där han själv medverkar. Inslaget växlar från intervjun hemma hos Holger till när han från talarstolen i Vetlanda Friförsamling predikar om vad Jesus säger om den yttersta tiden.

– De tecken som nämns i Matteus evangelium, kapitel 24, kan vem som helst se i den tid vi lever i. Den pandemi som nu skakar hela världen är en tydlig predikan om att Jesu tillkommelse närmar sig, förklarar Holger bestämt.

Att han är en domedagsprofet som skrämmer människor är en beskrivning han inte håller med om. Holger Nilsson menar tvärtom att han står för ett glädjens och hoppets budskap, som var och en kan välja att ta till sig genom att säga ja till erbjudandet om frälsning.

– Då inkluderas man i Guds räddningsplan, som innebär att Jesus kommer i rymden och evakuerar sitt folk från jorden. Alla kan välja att ta till sig dessa goda nyheter och det är viktigt att inte skjuta upp det valet, med tanke på att tiden fram till Jesu tillkommelse är mycket begränsad, avslutar Holger Nilsson sin del i inslaget.

I kontakten med Världen idag tillägger han att dessa program erbjuder en gyllene möjlighet, som det gäller för församlingar i Sverige att haka på.

– Vi måste ta vara på tillfället att erbjuda biblisk vägledning om den tid som vi lever. I november, då kyrkoårets texter har rubriker som vaksamhet, väntan och Kristi återkomst, passar det ju utmärkt att aktualisera dessa frågor i predikan, avslutar Holger Nilsson.

Programserien Domedagen handlar om framtiden och de ”pandemier, krig och accelererande klimatförändringar som hotar mänskligheten”. I programmet intervjuar Anna framtidsforskare, klimataktivister, preppers, teologer och troende för att prata om farhågor, förhoppningar och fakta.

Serien börjar sändas på SVT2 den 4 november och går även att se på SVT Play.

Håll ett vakande öga på nya enpartiregeringen

Ledare Så har då Magdalena Andersson till slut tillträtt ämbetet som statsminister, och står för första... lördag 4/12 00:00

Viktig markering när Sveriges biskopar tog Israel i försvar

Ledare Kyrkomötets beslut att utreda folkrättsbrott i Israel och den palestinska myndigheten (PA) speglar... fredag 3/12 00:10

Ser regeringen hoten mot landsbygden?

Ledare Det blev en ny minister med ansvar för landsbygdsfrågor: Anna-Caren Sätherberg, tidigare... fredag 3/12 00:00

Senaste nytt

    Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

    Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier